10 Ιανουαρίου 2016

Ποπ και σ@ξι το «υπερόπλο» της Σεούλ κατά του Κιμ Γιονγκ Ουν

[Πάντως είναι εντυπωσιακό πως καταφέρνουν οι Ασιάτισες και μοιάζουν ΟΛΕΣ με μαθήτριες σχολείου!!! Βίτσιο κι αυτό...]

Με «σκανδαλιστικές» μουσικές επιτυχίες απαντά η Νότιος Κορέα στις απειλές της Πιονγιάνγκ - Νεαρά κορίτσια με μικροσκοπικές φούστες σοκάρουν τον βορειοκορεάτη ηγέτη
Μπορεί η Πιονγιάνγκ να απειλεί κάνοντας ανακοινώσεις για δοκιμή βόμβας υδρογόνου, μπορεί να δίνει στη δημοσιότητα βίντεο με δοκιμές βαλλιστικών πυραύλων, όμως, ο βορειοκορεάτης ηγέτης, Κιμ Γιονγκ Ουν, δεν έχει λάβει υπόψη του ένα πανίσχυρο όπλο που κρατά στα χέρια της η Σεούλ.

Το «υπερόπλο» της Νοτίου Κορέας δεν είναι άλλο από την ποπ μουσική, τις γλυκές φωνές κοριτσιών με μικροσκοπικά φουστάκια, τα δυναμικά αγορίστικα γκρουπ και τη σοβαρότητα τραγουδίστριας-συμβόλου της χώρας.


Την περασμένη Παρασκευή, λοιπόν, που εορτάζονταν τα γενέθλια του Κιμ Γιονγκ Ουν, η Σεούλ έστειλε τις δικές της… ευχές, ενεργοποιώντας τα μεγάφωνα που βρίσκονται κατά μήκος των συνόρων με τη Βόρεια Κορέα μεταδίδοντας μηνύματα κατά του καθεστώτος της Πιονγιάνγκ, αλλά και ανεβάζοντας το… ρυθμό μεταδίδοντας δημοφιλή νοτιοκορεατικά τραγούδια.

Ανάμεσα σε αυτά ήταν το «Bang bang bang» της μπάντας Big Bang, στην οποία οι πέντε νεαροί τραγουδιστές, με αμφιλεγόμενη αισθητική, λένε: «Θα βάλω φωτιά στο μέρος. Θα κάψω την καρδιά σου. Θα σε κάνω να τρελαθείς».


Στη συνέχεια η λίστα με τα μουσικά κομμάτια περιλάμβανε την τραγουδίστρια Λι Αι-ράν με την μπαλάντα της «100 χρόνια ζωής», όπου εξιστορείται η προσπάθεια μίας γυναίκας να ζήσει μέχρι τα εκατό.

«Αν κάποιος έρθει από την άλλη ζωή να με πάρει στην ηλικία των 90, πείτε του να μη βιαστεί γιατί θα βρω τον δικό μου τρόπο», λένε οι στίχοι τη στιγμή που το προσδόκιμο ζωής στη Βόρειο Κορέα είναι περίπου τα 70 χρόνια, εξαιτίας της κακής διατροφής και των ελλιπών παροχών υγείας, ενώ στη Νότιο τα 80.

Από την… hit-list της Σεούλ δε θα μπορούσαν να λείπουν, όμως, και δύο καθαρά γυναικεία συγκροτήματα που συναντούν τεράστια επιτυχία στη χώρα.


Έτσι, λοιπόν, η μπάντα των A Pink με χάρη και νάζι τραγουδούν «αφήστε μας απλώς να αγαπήσουμε».

Παράλληλα, έξι ακόμα νεαρά κορίτσια που συγκροτούν τη μπάντα GFriend's τραγουδούν το «Me gustas Tu» και αναστατώνουν τον Κιμ Γιονγκ Ουν με τις κοντές φουστίτσες τους και την ιστορία τους για ένα ντροπαλό κορίτσι που θέλει να ζητήσει από ένα αγόρι να βγουν ραντεβού.

Η προσπάθεια της Σεούλ να προκαλέσει την Πιονγιάνγκ είχε τόση επιτυχία που το δημοφιλές application για ανταλλαγή μηνυμάτων Kakao Talk δημιούργησε ειδικά εικονίδια από τα βίντεο των συγκροτημάτων των οποίων τα τραγούδια ήχησαν από τα μεγάφωνα των συνόρων.

Επισημαίνεται πως στη Βόρειο Κορέα απαγορεύεται οι πολίτες, μεταξύ άλλων, να ακούνε ποπ μουσική, καθώς επιτρέπονται μόνο οι κυβερνητικοί ραδιοφωνικοί και τηλεοπτικοί σταθμοί.

Εντούτοις, άνθρωποι που έχουν καταφέρει να εγκαταλείψουν τη χώρα αποκαλύπτουν ότι στις κατοικίες τους οι βορειοκορεάτες ακούνε σύγχρονη μουσική που προέρχεται από τη Νότιο Κορέα, χάρη σε USB ή DVD που «περνάνε» λαθραία στη χώρα.