07 Ιανουαρίου 2016

Οι θρυλικές ατάκες του Μάκη Ψωμιάδη που έγραψαν… ιστορία (ΒΙΝΤΕΟ)

Οι πράξεις του και οι ατάκες του άφησαν για πάντα το στίγμα τους στη κοινή γνώμη. Για αρκετούς ο Μάκης Ψωμιάδης ήταν ο «Μάκαρος», για άλλους ο «Big Mac» ενώ δεν ήσαν λίγοι εκείνοι που απέφευγαν να πουν το όνομα του.

Για αρκετά χρόνια οι δημοσιογράφοι παρακολουθούσαν και κατέγραφαν τις κινήσεις του ανθρώπου που στιγμάτισε τον αθλητισμό και την ΑΕΚ. Οι ατάκες του πάντα έκαναν μεγάλη εντύπωση.
Ήταν το 1989 όταν ο Μάκης Ψωμιάδης ήταν πρόεδρος της μπασκετικής ΑΕΚ και υποσχόταν ένα σωρό στον κόσμο της ομάδας. Μετά από έναν αγώνα με τη Ζαλγκίρις όπου η ΑΕΚ επικράτησε με 109-95, ο Ψωμιάδης δεν μπόρεσε να συγκρατηθεί και προανήγγειλε την απόκτηση του Αρβιντας Σαμπόνις εκφράζοντας και τη σιγουριά του.



Οι πράξεις του απασχόλησαν πολλές φορές την κοινή γνώμη με αρνητικό τρόπο, αλλά οι ατάκες του πάντα έκαναν εντύπωση!

Τα… καλύτερα όμως ήρθαν όταν μπλέχτηκε με την ποδοσφαιρική ΑΕΚ, όπου κάθε συνέντευξη του μπορούσε να χαρακτηριστεί ξεχωριστή. Ήταν το καλοκαίρι του 2001 όταν το τοπίο στα διοικητικά της ομάδας ήταν θολό, με τον Ψωμιάδης να στηρίζει τον Αλέξανδρο Σκλαβενίτη τον οποίο θέλησε να συστήσει και να εκθειάσει την προσπάθεια του.

Κάθε φορά που μιλούσε για την Ένωση -και τους «παιχταράδες» της έδειχνε τον ενθουσιασμό του, κάτι που όμως προκαλούσε και αρκετά λάθη στο λόγο του. Κάτι ανάλογο γινόταν και τις φορές που ήταν εκνευρισμένος, με πιο χαρακτηριστική στιγμή την αντίδραση του στη μετεγγραφή Γεωργάτου.



Ιστορική είναι και η ατάκα του κατά τη διαμάχη που είχε ξεσπάσει μεταξύ ΑΕΚ και του Filmnet για τα τηλεοπτικά δικαιώματα της ομάδας που τελικά πήγαν στον Alpha Digital.



Κανείς δεν μπορεί βεβαίως να ξεχάσει τη συνέντευξη Τύπου που έδωσε μετά το επεισόδιο που έγινε στο σπίτι του Ντέμη Νικολαϊδη, για το οποίο ο τότε επιθετικός προχώρησε σε καταγγελία στην Αστυνομία και που ήταν η αρχή του τέλους του από την «Ένωση».



Τέλος θυμόμαστε και την είσοδο του στη ΓΑΔΑ, έπειτα από τη σύλληψή του και την έκδοσή του στην Ελλάδα για την υπόθεση των στημένων αγώνων.