15 Ιανουαρίου 2016

ΒΙΝΤΕΟ-Το λαμόγιο του ΣΥΡΙΖΑ το έπιασαν με τη μίζα στο χέρι και κατηγορεί τον αγρότη!

Ολοκληρώθηκε αργά το απόγευμα η απολογία του Γιάννη Ζαφειρόπουλου, ο οποίος κατηγορείται πως είχε ζητήσει μίζα από επιχειρηματία - αγρότη από τη Θήβα.

Πρόκειται για υποψήφιο βουλευτή στην Αρκαδία και υποδιευθυντή της Εθνικής Τράπεζας στην Αθήνα, ο οποίος πιάστηκε με προσημειωμένα χαρτονομίσματα.

Αμέσως μετά την απολογία του, ο κ. Ζαφειρόπουλος δήλωσε: "Νομίζω ότι ήδη έχει αρχίσει και αποδεικνύεται η αθωότητά μου. Όλοι έχουμε καταλάβει περί τίνος πρόκειται. Θα δώσουμε τις λεπτομέρειες για το τι συνέβη. Θα έχουμε όλα τα στοιχεία και θα τα αναλύσουμε όλα. Όλοι έχουμε καταλάβει τι έχει συμβεί. Ο καταγγέλλων είναι προφανές ότι εκτελεί άλλα πραγματα...".

Πώς αποκαλύφθηκε η υπόθεση
Η διερεύνηση της υπόθεσης άρχισε μετά από πρόσφατη καταγγελία επιχειρηματία, σχετικά με αίτημα ένταξής του σε χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα του Ε.Σ.Π.Α. για φωτοβολταϊκά, που εκκρεμούσε από το έτος 2011, με χρηματοδοτούμενο ποσό περίπου 1.500.000 ευρώ, σε τρεις δόσεις.

Σύμφωνα με τον καταγγέλλοντα, από την άνοιξη του 2014, σε επαφή που είχε αρχικά με έναν από τους κατηγορούμενους υπαλλήλους, του ζήτησε και έλαβε το χρηματικό ποσό των 5.000 ευρώ, ισχυριζόμενος ότι θα μεσολαβήσει για τη διεκπεραίωση της χρηματοδότησής του.
Στη συνέχεια ο καταγγέλλων παραπέμφθηκε διαδοχικά και στους υπόλοιπους κατηγορούμενους υπαλλήλους, οι οποίοι, κατά περίπτωση, του ζήτησαν και έλαβαν διάφορα χρηματικά ποσά, προκειμένου να μεσολαβήσουν ομοίως για τη διεκπεραίωση της υπόθεσής του.

Τελικά ένας από τους κατηγορούμενους υπαλλήλους, παρέπεμψε τον καταγγέλλοντα στον συλληφθέντα τραπεζικό υπάλληλο, ο οποίος για την μεσολάβησή του ζήτησε και έλαβε αρχικά 6.000 ευρώ, ενώ κατ’ απαίτησή του άλλα 4.000 ευρώ δόθηκαν στη φοροτεχνικό σύζυγό του, η οποία συστήθηκε ως δικηγόρος.

Περίπου στα τέλη Δεκεμβρίου του 2015, ο τραπεζικός υπάλληλος απαίτησε την εκ νέου καταβολή χρημάτων και τελικά συμφώνησε να του δοθούν 3.000 ευρώ, τα οποία παρέλαβε από τον καταγγέλλοντα, χθες το πρωί σε προκαθορισμένη συνάντηση σε περιοχή της Αθήνας.

Το προσημειωμένο χρηματικό ποσό βρέθηκε στη κατοχή του και κατασχέθηκε από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, που επιτηρούσαν διακριτικά τον χώρο.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών ενώ η έρευνα συνεχίζεται από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων.