30 Ιανουαρίου 2016

Τι απάντησε ο Κουτσούμπας όταν τον ρώτησαν γιατί φόρεσε γραβάτα με Παυλόπουλο και Τσίπρα

Δεν είναι από τους πολιτικούς που απασχολεί με τις ενδυματολογικές του επιλογές, με μία εξαίρεση. Οταν ο Δημήτρης Κουτσούμπας συνάντησε πρόσφατα τον Προκόπη Παυλόπουλο και τον Αλέξη Τσίπρα.

Σε εκείνες τις συναντήσεις ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ είχε προσέλθει φορώντας γραβάτα στο Μέγαρο Μαξίμου και το Προεδρικό Μέγαρο. Γεγονός για το οποίο ρωτήθηκε σε τηλεοπτική του εμφάνιση στο Mega το Σάββατο.

«Η ενδυματολογική εμφάνιση δεν αποτυπώνει θέσεις, περιεχόμενο, προτάσεις. Και με γραβάτα και χωρίς μπορείς να λες τα ίδια πράγματα», απάντησε ο κ. Κουτσούμπας και πρόσθεσε «Ελεος πια με τον δήθεν συμβολισμό ότι ''τώρα που δεν φοράω γραβάτα είμαι πιο λαϊκός, επαναστάτης, αριστερός και όταν φοράω είμαι κυριλέ και συστημικός''».

Τέλος, ο κ. Κουτσούμπας τόνισε ότι η ουσία είναι οι προτάσεις και οι θέσεις και όχι το τι φοράει ο εκπρόσωπος ενός κόμματος. «Σε μία πιο επίσημη εκδήλωση, που θες να της προσδώσεις και μία σημασία, μπορείς να φορέσεις και γραβάτα», κατέληξε.

«Η κυβέρνηση μπορεί να βρει ''φτερούγες'' σε Λεβέντη, Ποτάμι, ΠΑΣΟΚ»

Νωρίτερα, ο Δημήτρης Κουτσούμπας είχε χαρακτηρίσει ως αδιέξοδη και δίχως σχέδιο την πολιτική της κυβέρνησης. Μάλιστα, επεσήμανε ότι «αδυνατίζει η κυβερνητική πλειοψηφία, αλλά μπορεί η κυβέρνηση να βρει ''φτερούγες'' στον Λεβέντη, το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ».

Ο ίδιος εκτίμησε ότι ακόμη και με νέες εκλογές, «πάλι μια αντιλαϊκή πολιτική θα υλοποιηθεί». Σε ό,τι αφορά τις κινητοποιήσεις, ο κ. Κουτσούμπας τόνισε ότι η κυβέρνηση επιχειρεί να δυσφημίσει κάθε κατηγορία εργαζομένων που διεκδικεί το δίκιο της. «Δεν μπορείς να χτυπάς τους αγρότες ή τους εργάτες και την ίδια ώρα να λες ότι δεν είναι εντολή του πρωθυπουργού. Οταν αναπτύσσεται η κινητοποίηση και έχεις τα ΜΑΤ οπλισμένα είναι λογικό να χρησιμοποιούν αυτά τα μέσα. Η πολιτική του Μαξίμου είναι ''καρότο και μαστίγιο''», ανέφερε χαρακτηριστικά.