04 Ιανουαρίου 2016

Πρωτοποριακή ιδέα: Δείτε το νέο απίστευτο «τείχος» για την εκτέλεση των φάουλ

Η ομάδα Brentford από την Αγγλία προτείνει μία νέα μέθοδο για την δημιουργία ενός τείχους κατά εκτέλεση ενός φάουλ, όχι από αντιπάλους αλλά από παίκτες της ίδιας της ομάδας

Η ομάδα ποδοσφαίρου Brentford έχει αποκτήσει την φήμη της ομάδας που εφευρίσκει διαρκώς καινούργια «τρικ» στο παιχνίδι της, ιδίως μετά την εξαγορά της από τον εκκεντρικό χαρτοπαίκτη Matthew Benham που έκανε εκατομμύρια σχεδιάζοντας ένα ιδιαίτερα δύσκολο στατιστικό μοντέλο για τα τυχερά παιχνίδια.

Η τελευταία τους εφεύρεση δοκιμάστηκε σε πρόσφατο αγώνα εναντίον της Birmingham City το Σάββατο. Όπως βλέπουμε στην φωτογραφία, η πρωτοποριακή σκέψη του προπονητή έχει να κάνει με την δημιουργία δύο γραμμών τείχους από παίκτες της ομάδας του εμπρός από το κλασικό τείχος των παικτών της άλλης ομάδας.

Σύμφωνα με τους ισχύοντες κανονισμούς, αυτό δεν απαγορεύεται. Όμως το θέμα είναι αν έχει κάποιο ουσιαστικό αποτέλεσμα. Στην συγκεκριμένη περίπτωση πάντως, η ευφάνταστη αυτή τακτική δεν οδήγησε πουθενά, καθώς μετά το σφύριγμα του διαιτητή, κάποιοι από τους παίκτες της Brentford πήγαν να μπερδέψουν τους παίκτες της αντίπαλης ομάδας στο τείχος, κάποιοι άλλοι μπήκαν στην περιοχή, στο τέλος μπερδεύτηκαν όλοι μαζί και η μπάλα βγήκε απελπιστικά άουτ.

Όπως και να έχει οι εμπνευστές αυτής της ιδέας δεν χάνουν το κουράγιο τους. Και όπως κάθε νέα ιδέα χρειάζεται και αυτή αρκετό δούλεμα για να μπορεί να αποδώσει. Και να γλιτώσει από το... δούλεμα της εξέδρας με τα ατυχή της αποτελέσματα.