18 Ιανουαρίου 2016

Γερμανία: Σχέδιο «αποκλεισμού» για τους Μαροκινούς και Αλγερινούς μετανάστες

Αποφασίστηκε η οργάνωση ειδικών κέντρων για τον επαναπατρισμό όσων δεν εξασφαλίζουν άσυλο

Την κατασκευή ειδικών κέντρων που θα ασχολούνται αποκλειστικά με τον επαναπατρισμό των Μαροκινών και Αλγερινών μεταναστών, οι οποίοι θα εξαιρούνται από την παροχή ασύλου, αποφάσισε η γερμανική κυβέρνηση. Επί της ουσίας, η Γερμανία επιχειρεί να «αποκλείσει» τους Μαροκινούς και Αλγερινούς, προφανώς για λόγους ασφαλείας.

Η απόφαση ελήφθη μετά το νέο κύμα μεταναστών που έφτασε στη χώρα, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων προέρχονταν από τις δύο αυτές χώρες της Αφρικής, καθώς και τις σεξουαλικές επιθέσεις Βορειαφρικανών ανδρών σε γυναίκες, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Σύμφωνα με γερμανικά ΜΜΕ, η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας, Χορστ Σεχόφερ, συμφώνησαν ότι οι Αλγερινοί και Μαροκινού πρόσφυγες που αιτούνται άσυλο, δεν θα πρέπει να φιλοξενούνται πλέον στα ειδικά κέντρα για τους πρόσφυγες.

Σε δηλώσεις του ο αντικαγκελάριος, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, δήλωσε ότι το μέτρο για τους Μαροκινούς και τους Αλγερινούς θα μπορούσε να εφαρμοστεί σε ευρύτερο πλαίσιο, αφήνοντας να εννοηθεί ότι αν παραστεί ανάγκη, θα επεκταθεί σε όλους τους πρόσφυγες.

Η αύξηση των αφίξεων στη Γερμανία από τις δύο χώρες είναι πραγματικά εντυπωσιακός, σε σύγκριση με το καλοκαίρι. Πιο συγκεκριμένα, τον Δεκέμβριο έφτασαν 2.296 Αλγερινοί, έναντι 847 τον Ιούνιο, ενώ από το Μαρόκο έφτασαν 2.896, έναντι 368 τον Ιούνιο.