10 Ιανουαρίου 2016

ΜΟΝΟ ΕΡΤ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΓΙΑ "ΣΩΣΤΗ" ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ! Ποιά κανάλια μπορεί να “κατεβάσουν” κεραίες μετά τον ωμό εκβιασμό του καθεστώτος Τσίπρα

Με βάση τους σχεδιασμούς του Μεγάρου Μαξίμου και τους όρους που θα περιλαμβάνει η προκήρυξη του διαγωνισμού αποκλείονται ντε φάκτο κάποιοι ιδιοκτήτες μεγάλων καναλιών.

Όταν ο καθ΄ ύλην αρμόδιος υπουργός διαμηνύει ότι πρώτα θα πρέπει να πληρωθούν οι υποχρεώσεις που έχουν τα παλιά κανάλια για να συμμετέχουν οι ιδιοκτήτες τους, στο διαγωνισμό για τις νέες άδειες, τότε το τοπίο διαμορφώνεται θολό.

Γιατί αμέσως πετάει έξω από το διαγωνισμό τρεις μεγάλους παράγοντες των Μέσων Ενημέρωσης. Με δεδομένη τη δικαστική εκκρεμότητα που αντιμετωπίζει ο Δημήτρης Κοντομηνάς με τα δάνεια του ΤΤ αποκλείεται αυτομάτως από το διαγωνισμό.

Το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζει και ο Σταύρος Ψυχάρης με αποτέλεσμα να μην μπορεί να συμμετέχει σε μια νέα κοινοπραξία που θα μπορούσε να διεκδικήσει τηλεοπτική άδεια.

Από την πλευρά του ο Γιώργος Μπόμπολας που όπως φαίνεται τα έχει βρει με την κυβέρνηση δεν ενδιαφέρεται να επενδύσει στο νέο τηλεοπτικό τοπίο, γιατί το κόστος της αποπληρωμής των δανείων της Πήγασος και του MEGA είναι απαγορευτικό.

Πειρατές στην Κύπρο

Όλα δείχνουν ότι το νέο τηλεοπτικό τοπίο δεν θα περιλαμβάνει το MEGA με τη σημερινή του μετοχική σύνθεση αλλά ούτε και τον ALPHA.

Aμφίβολο είναι αν στο διαγωνισμό θα συμμετέχει ο Αλαφούζος του ΣΚΑΪ ο οποίος καλοβλέπει την ιδέα να εκπέμπει από Κύπρο μέσω NOVA και ΟΤΕ TV.

Ακόμα και ο όμιλος του ΑΝΤ1 δεν αποκλείεται να επιλέξει μια άδεια για ένα θεματικό ψυχαγωγικό κανάλι, που θα στοιχίζει λιγότερα και δεν χρειάζεται το πολυάριθμο προσωπικό που απαιτεί ένας ενημερωτικός σταθμός.

Απαγορευτικό στην Γιάννα

Το ενδεχόμενο να διεκδικήσει μια από τις τηλεοπτικές άδειες η Γιάννα Αγγελοπούλου δεν φαίνεται πιθανόν, για δύο λόγους: Πρώτον, γιατί έχει βάλει ισχυρό βέτο κορυφαίος οικονομικός παράγοντας.

Δεύτερον, οι σχέσεις της Γιάννας Αγγελοπούλου με τον Αλέξη Τσίπρα βρίσκονται πλέον στο χειρότερο δυνατό σημείο.

Ο Γάλλος Τσάκας

Τα σενάρια που εμφανίζουν Γερμανούς και Γάλλους έτοιμους να μπουν στην ελληνική τηλεοπτική αγορά είναι για γέλια και για κλάματα.

Ο περιβόητος Γάλλος επενδυτής το μόνο που επιδιώκει είναι να στήσει καμιά δουλειά με την κυβέρνηση στο χώρο της διαχείρισης σκουπιδιών, της ενέργειας και των εξοπλιστικών. Σε καμία περίπτωση δεν διαθέτει τα κεφάλαια που απαιτούνται για να στηθεί από την αρχή ένας τηλεοπτικός σταθμός. Όσο για τους Γερμανούς δεν θέλουν ούτε να ακούσουν για ενδεχόμενη συμμετοχή του σε ελληνικά Μέσα Ενημέρωσης.

http://lykavitos.gr/archives/250995