15 Ιανουαρίου 2016

ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝΕ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΤΡΟΜΑΞΕ ΕΝΩ ΑΡΧΙΚΑ ΣΥΜΦΩΝΟΥΣΕ! Με εντολή Τσίπρα η ΕΥΠ φρουρούσε το νομισματοκοπείο

Και φυσικά τα παρακάτω ειναι προσπάθεια του Κούλογλου να αθωώσει τον Τσίπρα και να ξεχάσουμε ότι αρχικά το συζητούσε μέχρι που έγινε κάτι και τρόμαξε... πιθανώς όταν μετά το δημοψήφισμα τον πήρε ο Πούτιν. όπως γράφτηκε και του είπε να τα βρει με την ΕΕ και να μην περιμένει βοήθεια...

Φρουρά της ΕΥΠ ήταν η ύστατη άμυνα του Νομισματοκοπείου στα σχέδια εισβολής που υπήρχαν τις δραματικές μέρες του περασμένου καλοκαιριού, όταν ήταν στον «αέρα» η παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη.

Όπως αναφέρει ρεπορτάζ του TVXS.gr ο πρωθυπουργός όταν πληροφορήθηκε ότι υπήρχε σχέδιο να «απαλλοτριωθούν» τα χρηματικά αποθέματα της Τράπεζας της Ελλάδος που φυλάσσονται στο Νομισματοκοπείο διέταξε να τοποθετηθεί φρουρά της ΕΥΠ στο Νομισματοκοπείο.

Εκείνη την περίοδο υπήρχαν στο Νομισματοκοπείο αποθέματα σε ρευστό ύψους περίπου 10 δισεκατομμυρίων ευρώ. Πρόκειται για το χρηματικό απόθεμα με το οποίο η Τράπεζα της Ελλάδος εφοδιάζει τις ελληνικές τράπεζες, πάντοτε κατόπιν εγκρίσεως της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Το σχέδιο «απαλλοτρίωση» των συγκεκριμένων αποθεμάτων είχε ως στόχο να χρησιμοποιηθεί το ποσό αυτό για να καλυφθούν προσωρινά οι πληρωμές μισθών και συντάξεων, μετά την επιβολή των capital controls και έως ότου γίνει η μετάβαση σε εθνικό νόμισμα.

Σύμφωνα με το TVXS.gr κυβερνητική πηγή αρνήθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο για τις συγκεκριμένες πληροφορίες.