15 Ιανουαρίου 2016

Οι εθνομηδενιστές του ΠΟΤΑΜΙού κατά Μπαλτά για τον σταυρό στην Ροτόντα: Θέλει τις ψήφους των θρησκόληπτων


Υποτάσσει μνημεία της παγκόσμιας Πολιτιστικής κληρονομιάς σε μικροπολιτικές σκοπιμότητες, με στόχο να προσεταιριστεί την ψήφο των θρησκόληπτων, αναφέρει η ανακοίνωση του κόμματος


Μια σκληρή ανακοίνωση εναντίον του υπουργού Πολιτισμού Αριστείδη Μπαλτά εξέδωσε το Ποτάμι, με αφορμή την απόφασή του να δώσει την άδεια για την τοποθέτηση χριστιανικού σταυρού στην Ροτόντα, ένα από τα μνημεία της Θεσσαλονίκης, που δεν είναι όμως μόνο χριστιανικό.

Το Ποτάμι κατηγορεί τον κύριο Μπαλτά πως με την κίνησή του αυτή επιχειρεί «να προσεταιριστεί την ψήφο των θρησκόληπτων».

Ολόκληρη η ανακοίνωση:
«Ο απίθανος κόσμος του κ. Μπαλτά
Πραγματικά αδυνατούμε να κατανοήσουμε τη λογική του Υπουργού Πολιτισμού, ο οποίος υποτάσσει μνημεία της παγκόσμιας Πολιτιστικής κληρονομιάς, όπως η Ροτόντα στη Θεσσαλονίκη σε μικροπολιτικές σκοπιμότητες με στόχο να προσεταιριστεί την ψήφο των θρησκόληπτων.

Η παραχώρηση για μία φορά το μήνα του Ρωμαϊκού μνημείου (Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Unesco) για τέλεση λειτουργίας, μας θυμίζει τα αξέχαστα μνημόσυνα για το Μέγα Αλέξανδρο και το πέταγμα στεφανιών επάνω σε κόκκινα χαλιά στρωμένα σε ξύλινα σανίδια του συνάδελφού του κ. Καμμένου στη θάλασσα για τη ναυμαχία της Σαλαμίνας. Κάποιος θα πρέπει να πει στον κ. υπουργό ότι η Θεσσαλονίκη έχει απομακρυνθεί από τη γραφικότητα τα τελευταία χρόνια».