12 Ιανουαρίου 2016

Ξεκ@λάκης (γραμματέας ΠΑΣΟΚ): Η Δεξιά πάντα θα είναι Δεξιά

Με αφορμή την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ηγεσία της ΝΔ, ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, Στέφανος Ξεκαλάκης, εκτίμησε ότι είναι αφέλεια να πιστέψει κανείς ότι η Νέα Δημοκρατία, με την προϊστορία της και τα χαρακτηριστικά που τη διέπουν από την ίδρυσή της, μπορεί να αποτελέσει την εναλλακτική προοδευτική πρόταση διακυβέρνησης του τόπου.

«Η Δεξιά, όποιο προσωπείο κι αν φορέσει, είτε αυτό είναι φιλελεύθερο, είτε λαϊκίστικο, είτε εθνικιστικό, είτε φιλοβασιλικό, πάντα θα είναι Δεξιά» τόνισε και πρόσθεσε ότι η μόνη λύση για τον τόπο και τους προοδευτικούς Έλληνες πολίτες είναι η ανασύνταξη και αναδιοργάνωση του ΠΑΣΟΚ και της δημοκρατικής, προοδευτικής παράταξης.

«Το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Συμπαράταξη έχουν χρέος απέναντι στη χώρα και στους Έλληνες πολίτες να ανασυγκροτήσουν τον χώρο του δημοκρατικού σοσιαλισμού και να αποτελέσουν την προοδευτική λύση διακυβέρνησης του τόπου, όταν το ανατολικογερμανικών χαρακτηριστικών σύστημα διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ θα καταρρέει, παρασύροντας και τη χώρα. Θα πρέπει να αποτελέσει το ανάχωμα στον συντηρητισμό, στον ευρωσκεπτικισμό και στην αύξηση του ποσοστού συμμετοχής των πολιτών, που με οδηγό την απογοήτευσή τους για το πολιτικό σύστημα, επιλέγουν την αποχή. Αυτό το χρέος δεν εκπληρώνεται μέσα από μία βραχυπρόθεσμη και ευκαιριακή συνδιαχείριση της εξουσίας» επεσήμανε ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ.