21 Ιανουαρίου 2016

ΒΙΝΤΕΟ-ΘΡΑΣΟΣ ΟΙ "ΜΠΑΤΣΟΙ"! ΔΗΛ. ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΧΩΡΙΣ... ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ; ΑΠΑΠΑ! Διαμαρτυρία αστυνομικών στη ΓΑΔΑ για την καθαριότητα: «Πιάσαμε τα ξεσκονόπανα...»

Οι συμβάσεις των καθαριστριών έχουν λήξει και δεν ανανεώνονται λόγω εμπλοκής με το Γενικό Λογιστήριο, με αποτέλεσμα τα αστυνομικά τμήματα να κινδυνεύουν να γίνουν χωματερές

Στο... απροχώρητο έχει φτάσει η κατάσταση με την καθαριότητα στα αστυνομικά τμήματα και της υπηρεσίες της χώρας, με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί σήμερα το πρωί να προβούν σε μια τουλάχιστον ασυνήθιστη κίνηση: Κατέβηκαν οι ίδιοι σε διαμαρτυρία, έξω από το κτήριο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής.

Εδώ και μήνες, οι συμβάσεις των καθαριστριών που εργάζονταν για την αστυνομία έχουν λήξει, με αποτέλεσμα η καθαριότητα όλων των χώρων να εξασφαλίζεται μόνον χάριν στην... συλλογική προσπάθεια και τον εθελοντισμό των αστυνομικών, που έχουν αναλάβει εκ περιτροπής να φροντίζουν τον χώρο εργασίας τους. Η φύση της δουλειάς όμως και οι βάρδιες δεν καθιστούν σε καμία περίπτωση την λύση αξιόπιστη, με αποτέλεσμα πολλά αστυνομικά τμήματα, διάδρομοι και κοινόχρηστοι χώροι να κινδυνεύουν να μετατραπούν άμεσα σε χωματερές!

Όπως καταγγέλλουν οι συνδικαλιστές, μόνο συγκεκριμένοι όροφοι της Κατεχάκη, διατηρούνται καθαροί, καθώς τους συντηρούν οι επτά μόνιμες καθαρίστριες του υπουργείου.

Έτσι σήμερα το πρωί, οι αστυνομικοί συγκεντρώθηκαν έξω από την ΓΑΔΑ και ζήτησαν άμεση λύση.

«Πιάσαμε τα ξεσκονόπανα...» 

«Είναι τραγικό αυτό που συμβαίνει δεν υπάρχουν καθαρίστριες στα αστυνομικά τμήματα και παίρνουμε μόνοι μας απορρυπαντικά για να είναι οι χώροι καθαροί πρέπει να γίνει κάτι είμαστε αστυνομικοί όχι καθαρίστριες», καταγγέλλουν αστυνομικοί στο protothema.gr.

Μιλώντας για τις δραματικές συνθήκες που επικρατούν σε αστυνομικά Τμήματα της Αττικής, λένε πως αναγκάζονται να πιάνουν ξεσκονόπανο και να σφουγγαρίζουν οι ίδιοι τους χώρους εργασίας τους, αφού δεν υπάρχουν καθαρίστριες να το κάνουν αυτό.

Οι συμβάσεις των καθαριστριών έχουν λήξει και δεν ανανεώνονται λόγω εμπλοκής με το Γενικό Λογιστήριο, με αποτέλεσμα τα αστυνομικά τμήματα να κινδυνεύουν να γίνουν χωματερές, όπως τονίζουν οι ίδιοι.


Στρατής Λιμνιός
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ