07 Ιανουαρίου 2016

ΣΑΝΟ ΣΤΑ ΓΙΔΙΑ ΑΦΟΥ ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ! Καμμένος: Ο Σεραφείμ αδικείται

«Αδικείται ο Σεραφείμ» είπε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος μετά τις δηλώσεις του Μητροπολίτη Πειραιώς ανήμερα των Θεοφανείων.

Μιλώντας στον Alpha 989 ο κ. Καμμένος είπε πως αδικείται ο Μητροπολίτης Σεραφείμ. «Η δική του φωνή μπορεί να είναι πιο σκληρή, πιο δυνατή, πιο ακραία μερικές φορές, όμως εδώ πρόκειται για απόφαση της ιεραρχίας. Οι αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου μας δεσμεύουν όλους. Είμαι στο υπουργικό συμβούλιο αλλά είμαι και Έλληνας Ορθόδοξος».

Πρόσθεσε μάλιστα πως «η Εκκλησία δεν είναι ακραία ούτε ομοφοβική» και εκτίμησε πως «θα έπρεπε να προηγηθεί διάλογος για το θέμα πριν φτάσει στη Βουλή».

Ο υπουργός υπογράμμισε την πολύ καλή προσωπική σχέση που διατηρεί με τον Μητροπολίτη Πειραιώς.

Από την πλευρά του ο Μητροπολίτης Πειραιώς μιλώντας στον ίδιο ραδιοφωνικό σταθμό, είπε πως «δεν μιλάμε για μία αμιγώς θρησκευτική τελετή αλλά για μία κρατική εορτή της ναυτιλίας».

«Αυτό το θεσμικό γεγονός και καθεστώς η σημερινή κυβέρνηση το διεμβόλισε κατά αήθη τρόπο. Απαγόρευσε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να τιμήσει αυτή την εορτή θεσμικά όπως δεκάδες έτη. Η κυβέρνηση εκδικήθηκε τη μητρόπολη,τον δήμο Πειραιώς,τη ναυτοσύνη,τον πρώτο πολίτη της χώρας», κατέληξε.