05 Ιανουαρίου 2016

ΒΙΝΤΕΟ-ΒΑΓΓΕΛΗ ΔΕ ΣΕ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ! Μεϊμαράκης: Όχι σε οικουμενική-Δεν θα ψηφίσουμε κανένα υφεσιακό μέτρο-Η ΝΔ είναι έτοιμη να κυβερνήσει


Με ποιους θα κυβερνήσει ρε Βαγγέλη; Με τον Γιακουμάτο τον Τασούλα και τον Στυλιανίδη; Την παλεύεις;

Την αντίθεσή του για τα νέα μέτρα της κυβέρνησης στο Ασφαλιστικό, εξέφρασε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, μιλώντας από τη Θεσσαλονίκη όπου βρίσκεται και επεσήμανε πως η ΝΔ δεν συζητά το ενδεχόμενο Οικουμενικής κυβέρνησης.

«Δεν θα ψηφίσουμε κανένα μέτρο που θεωρούμε υφεσιακό» τόνισε ο υποψήφιος για την προεδρία της ΝΔ λέγοντας επίσης πως τόσο ο ίδιος όσο και η ΝΔ είχαν εκφράσει τις απόψεις τους για το Ασφαλιστικό, πριν και μετά τις εκλογές. «Εμείς πιστεύουμε σε μία αναπτυξιακή πολιτική» προσέθεσε και υπογράμμισε «Αν δεν είχε μεσολαβήσει η διακυβέρνηση Τσίπρα δεν θα υπήρχε κανένας λόγος να προχωρήσουμε σε τέτοιες μεγάλες περικοπές. Οι εκλογές του Σεπτεμβρίου ήταν μια περιπέτεια που πλήρωσε η χώρα για να λύσει ο ΣΥΡΙΖΑ τα εσωκομματικά του προβλήματα».

Ο Μεϊμαράκης ξεκαθάρισε ότι υπάρχει ομόφωνη απόφαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος που εμποδίζει την ψήφιση του νομοσχεδίου για το Ασφαλιστικό με τα μέτρα ως έχουν, σημειώνοντας πάντως ότι οι διατάξεις του θα επανεξετασθούν στα συλλογικά όργανα του κόμματος, χωρίς ο ίδιος να πιστεύει ότι θα αλλάξει κάτι στη στάση της ΝΔ.

Εξάλλου διαφώνησε ανοιχτά με την άποψη που θέλει τη ΝΔ ανέτοιμη να κυβερνήσει, εκφράζοντας τη πεποίθηση ότι το κόμμα ήταν απολύτως έτοιμο να διεκδικήσει την διακυβέρνηση της χώρας, όχι μόνο τον Σεπτέμβριο αλλά και τον Γενάρη του 2015, οπότε και οι πολίτες αποφάσισαν να τη θέσουν στην αντιπολίτευση.


Εσωκομματικές εκλογές ΝΔ

Ο υποψήφιος για την αρχηγία της ΝΔ σημείωσε ότι η ΝΔ θα παραμείνει το κόμμα των πολιτών και δεν ανήκει σε κανένα τονίζοντας ότι αυτός που θα εκλεγεί θα είναι ο πρώτος των ίσων.

«Η ΝΔ έχει αρχές κατά συνέπεια δεν υπάρχει έντονη ιδεολογική διαφορά με τον κ. Μητσοτάκη αλλά μόνο στον τρόπο εφαρμογής ορισμένων πολιτικών ζητημάτων. Δεν αποδέχομαι χαρακτηρισμούς ότι η ΝΔ ανήκει στον δείνα ή στον τάδε. Τα -ικός θα εξαφανιστούν ή θα ελαχιστοποιηθούν. Εγώ θα είμαι πρόεδρος που θα με επηρεάζουν οι ικανότητες και τα προσόντα» συμπλήρωσε ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ και συμπλήρωσε «Δεν με απασχολεί καθόλου το σενάριο της οικουμενικής κυβέρνησης. Φαντάζομαι μία ΝΔ με δημοκρατικές διαδικασίες όπου ο κάθε βουλευτής θα έχει τριβή με την κοινωνία και όλα τα στελέχη θα έχουν ίδιες ευκαιρίες στο ξεκίνημα ανεξαρτήτως οικογενειακής προέλευσης» κατέληξε στις δηλώσεις του για τις εκλογές ο Μεϊμαράκης.


Μιλώντας για τον λόγο της παρουσίας του στη Θεσσαλονίκη εξήγησε ότι «βρίσκομαι εδώ για να έχω ορισμένες επαφές με στελέχη, με πολίτες και να μπορέσω να συννενοηθώ μαζί τους για την Κυριακή και την επόμενη ημέρα» εξαγγέλοντας συνέδριο για την επόμενη άνοιξη.

Όσον αφορά το αν έχει επικοινωνήσει με τον Απόστολο Τζιτζικώστα ξεκαθάρισε πως αυτό δεν έχει συμβεί καθώς «ενόψει της 10ης Ιανουαρίου δεν είναι πρέπον να το κάνω». «Δεν πρέπει να φανεί οτι κάνω συναλλαγή, ανοίγω πόρτες και ζητώ στήριξη. Δεν πιστεύω ότι μπορεί να οδηγηθεί ένα τόσο μεγάλο ποσοστό όπως αυτό που συγκέντρωσε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας» είπε ο κ. Μεϊμαράκης.

Σε ερώτηση για το αν έχει επικοινωνίες με τον κ. Καραμανλή απάντησε ότι η επικοινωνία του με τον πρώην πρωθυπουργό είναι καθήκον του και πολιτικό και κοινωνικό. «Συνομιλώ με βουλευτές και άλλων κομμάτων αλλά αυτό δεν σημαίνει πολιτική στήριξη. Μπορεί να πούμε τις πολιτικές μας ανησυχίες αλλά δεν θα υπάρχει πολιτικό συμπέρασμα».