21 Ιανουαρίου 2016

Σάλος στην Ιταλία για το αν είναι γκέι ο Ρομπέρτο Μαντσίνι

Είναι ο προπονητής της Ίντερ, Ρομπέρτο Μαντσίνι, γκέι; Αυτό προσπαθούν να μάθουν οι Ιταλοί μετά το φραστικό επεισόδιό του με τον προπονητή της Νάπολι, Μαουρίτζιο Σάρι, ο οποίος του επιτέθηκε χαρακτηριζόντάς τον ομοφυλόφιλο.
Μπορεί ο Σάρι να τιμωρήθηκε με πρόστιμο 20.000 ευρώ για ομοφοβικά σχόλια κατά τη διάρκεια του αγώνα των δύο ομάδων για το Κύπελλο Ιταλίας και να επιβλήθηκε στον Μαντσίνι πρόστιμο 5.000 ευρώ για «άσχημη συμπεριφορά προς τον προπονητή της αντίπαλης ομάδας», όμως, αυτό που απασχολεί τους Ιταλούς δεν είναι τίποτα άλλο από την προσωπική ζωή του «Μάντσο».

Όποιος είδε το βίντεο από την διένεξη των δύο ανδρών στο στάδιο Σαν Παόλο της Νάπολη, μπορεί να αντιληφθεί την ένταση ανάμεσα στους δύο προπονητές, με τον Μαντσίνι να σπρώχνει τους συνεργάτες του για να προσεγγίσει τον Σάρι.

Σύμφωνα με τον 52χρονο τεχνικό της Ίντερ ο Σάρι του επιτέθηκε λέγοντας πως είναι γκέι, ενώ ο προπονητής της Νάπολη υποστηρίζει ότι ήταν απλώς λόγια της στιγμής που ακούγονται συχνά στον αγωνιστικό χώρο. Ο Μαντσίνι, όμως, ένιωσε προσβεβλημένος και χαρακτήρισε τον Σάρι ρατσιστή και ομοφοβικό.

«Ο Σάρι είναι ρατσιστής. Άνδρες σαν αυτόν δεν μπορούν να παραμείνουν στο ποδόσφαιρο, διαφορετικά δεν πρόκειται (το ποδόσφαιρο) να βελτιωθεί ποτέ», δήλωσε ο 52χρονος μιλώντας στα μικρόφωνα της Rai Sport.

Εξήγησε, μάλιστα, πως η έντονη αντίδραση του προπονητή της Νάπολη ξεκίνησε όταν ο Μαντσίνι ζήτησε να μάθει για ποιο λόγο προστέθηκαν πέντε λεπτά παράτασης με τον Σάρι να «με αποκαλεί που…η και αδελφή».

Το σχόλιο του Μαντσίνι ήταν εκείνο που έκανε αρκετούς να αναρωτηθούν για την σεξουαλική του ζωή, καθώς δήλωσε: «Είμαι υπερήφανος (γκέι) αν εκείνος είναι άνδρας. Είναι 60 ετών και πρέπει να ντρέπεται. Μπορεί να τσακωνόμαστε όταν διαφωνούμε, αλλά έτσι είναι ντροπή. Πήγα να τον βρω στα αποδυτήρια και μου ζήτησε συγγνώμη. Στη Βρετανία ένας σαν αυτόν δε θα παρέμενε ούτε στην προπόνηση».





Από την άλλη, ο Σάρι υποστήριξε ότι εκνευρίστηκε αλλά ότι δεν ήθελε να επιτεθεί προσωπικά στον Μαντσίνι.

«Είναι πράγματα που συμβαίνουν στο γήπεδο. Θα ήταν καλύτερο αν δεν συνέβαινε, αλλά είναι οι κλασικοί διαπληκτισμοί στο γήπεδο. Στα αποδυτήρια του ζήτησα αμέσως συγγνώμη. Πιστεύω ότι αύριο θα αποδεχθεί την συγγνώμη μου και περιμένω και από εκείνον το ίδιο, γιατί οι άνδρες του αθλητισμού δέχονται τη συγγνώμη», είπε ο Σάρι.

Όσο για τις κατηγορίες ότι προχώρησε σε ομοφοβικά σχόλια, δήλωσε ότι είναι υπερβολές και επιχείρησε να κατεβάσει τους τόνους επισημαίνοντας πως ήταν μόνο θυμός και ότι δεν έχει τίποτα προσωπικό κατά του Μαντσίνι.

«Μου ξέφυγαν οι λέξεις. Έχασα τη λογική μου. Μπορεί να τον προσέβαλα, αλλά μέχρι εκεί. Μία τέτοια διένεξη στο γήπεδο τη λύνεις σε 10 δευτερόλεπτα. Του ζήτησα συγγνώμη ιδιωτικά και δημόσια. Δεν μπορώ να κάνω περισσότερα», πρόσθεσε.

Μετά το περιστατικό που έκανε το γύρο του Διαδικτύου, πάντως, αν πραγματοποιήσει κανείς μία αναζήτηση στο google με τους όρους «Ρομπέρτο Μαντσίνι γκέι» θα βρεθεί μπροστά σε περίπου 500.000 αποτελέσματα, ενώ «Ρομπέρτο Μαντσίνι σύζυγος» θα δει περίπου 300.000 αποτελέσματα.

Ποια, όμως, είναι η γυναίκα που παρέμεινε στο πλευρό του «Μίστερ» για 25 χρόνια, μέχρι το διαζύγιό τους το 2015;

Ο λόγος για την Φεντερίκα Μορέλι, με την οποία απέκτησαν τρία παιδιά και ζούσαν μία φαινομενικά ευτυχισμένη ζωή, σε τέτοιο βαθμό που δύσκολα κανείς μπορούσε να προβλέψει τη ρήξη.

Ωστόσο, πριν ένα έτος επήλθε το τέλος στη σχέση τους, ενώ σύμφωνα με τα έγγραφα που κατατέθηκαν για το διαζύγιο των δύο, αναφέρεται πως το 2009 σημειώθηκε ένα «βαθύ ρήγμα» στο γάμος του που απομάκρυνε τον Μαντσίνι από την Μορέλι.

Έπειτα, λοιπόν, από μακρά περίοδο περισυλλογής, ο Μαντσίνι αποφάσισε να ξεκινήσει τη διαδικασία για το διαζύγιο.

Ποιο, όμως, ήταν το ρήγμα που οδήγησε στο χωρισμό; Σύμφωνα με σκανδαλοθηρικά περιοδικά, ήταν μία νεαρή γυναίκα από τη Νάπολη, η οποία μπήκε ανάμεσα στο ζευγάρι.

Άλλοι, πάλι, αφήνουν να εννοηθεί ότι δεν ήταν γυναίκα εκείνη που έφερε σύννεφα στο γάμο του, αλλά άνδρας, καθώς επικαλούνται δηλώσεις του Μαντσίνι κατά τις οποίες φέρεται να υποστηρίζει τους ομοφυλόφιλους λέγοντας πως ακόμα και ο Πάπας ισχυρίζεται πως δεν είναι κακό να είναι κανείς γκέι.

Επισημαίνεται, βέβαια, πως ο Μαντσίνι ουδέποτε παραδέχθηκε ότι είναι ομοφυλόφιλος, τονίζοντας πως αν ο Σάρι είναι πραγματικός άνδρας, τότε εκείνος θα ήταν υπερήφανος να είναι γκέι και ανεξαρτήτως αυτού, ο καθένας έχει το δικαίωμα να απολαμβάνει την προσωπική του ζωή όπως εκείνος επιθυμεί.