21 Ιανουαρίου 2016

ΦΑΡΣΟΚΩΜΩΔΙΑ! «Δεν χουφτώνω, δεν δέρνω» -Οι Γερμανοί μαθαίνουν πολιτισμό στους λάθρο [εικόνες]

Έλα ρε κομμούνια που μας έχετε ζαλίσει με το "και οι Έλληνες πήγαν μετανάστες", πείτε τώρα "και τους Έλληνες τους έμαθαν να μη χουφτώνουν και να μη δέρνουν" να γελάσουμε

Η ενσωμάτωση των προσφύγων που έφτασαν πρόσφατα στη Γερμανία -πάνω από 1 εκατομμύριο αιτήσεις ασύλου το 2015- είναι ένα στοίχημα που η κοινωνία και οι θεσμοί προσπαθούν να λύσουν με διάφορους τρόπους.
Στη Γερμανία υπάρχουν ήδη πολλοί οδηγοί, σε μορφή βιβλίου, για τους πρόσφυγες που μιλούν ήδη τα γερμανικά. Εφτιαξαν τώρα και οδηγίες-συμβουλές διαθέσιμες σε 14 γλώσσες. Αυτοί οι κανόνες αφορούν όλη την κοινωνική ζωή, από την ανακύκλωση ως τους καλούς τρόπους μέσα στα μέσα μεταφοράς, περνώντας από το ντύσιμο και την συμπεριφορά των ζευγαριών στον δημόσιο χώρο.
«Στον δημόσιο χώρο, οι τρυφερές κινήσεις στα ζευγάρια είναι κάτι συνηθισμένο, είτε πρόκειται για άτομα διαφορετικού φύλου είτε πρόκειται για άτομα του ιδίου φύλου. Οι άνθρωποι κρατιούνται από το χέρι, αγκαλιάζονται, μερικές φορές φιλιούνται στον δημόσιο χώρο. Αυτές οι κινήσεις θεωρούνται συνηθισμένες και μπορεί κάποιος απλά να τις αγνοήσει» γράφει ενδεικτικά μια απο τις οδηγίες-συμβουλές προς πρόσφυγες.


«Το να φοράει κάποιος κοντά ρούχα, όπως για παράδειγμα μπλουζάκι, σορτσάκι ή μίνι φούστα θεωρείται φυσιολογικό. Δεν είναι ευγενικό να τους κοιτάζει κάποιος με αδιακρισία», γράφει μια άλλη οδηγία.
Ωστόσο, ο οδηγός που προκαλεί αίσθηση είναι μια σειρά σκίτσων, εμπνευσμένα από τα αντίστοιχα που υπάρχουν στα αεροπλάνα. Τα δημιούργησε η Bayerischer Rundfunk, δηλαδή το κρατικό ραδιόφωνο και τηλεόραση της Βαυαρίας, με τίτλο «Η Γερμανία και οι κάτοικοί της». Τα σκίτσα είναι πρωτόγονα και οι συμβουλές προκάλεσαν πολλά σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.



Τα σκίτσα συμβουλεύουν τους πρόσφυγες να μη παρενοχλούν σεξουαλικά γυναίκες, να μην ενοχλούνται απο τους ομοφυλόφιλους, να μη χτυπούν τα παιδιά τους, να μη γρονθοκοπούνται για να λύσουν τις διαφορές τους.
Για παράδειγμα, ο δημοσιογράφος Jenan Moussa, που εργάζεται στο Ντουμπάι για το κανάλι Al-Aan, αναρωτιέται αν πρέπει να γελάσει ή να κλάψει με αυτά τα σκίτσα.


Δείτε εδώ τις εικόνες που εξηγούν στους ξένους τι συμβαίνει στη Γερμανία: http://www.br.de/fernsehen/ard-alpha/sendungen/punkt/germany-understand-country-people-100.html