29 Ιανουαρίου 2016

Μαχητικά αεροσκάφη προκάλεσαν τις ηχητικές «εκρήξεις» που αναστάτωσαν τις ΗΠΑ

Επρόκειτο για ένα μονοκινητήριο F-35  το οποίο έκανε υπερηχητικές δοκιμές και το οποίο συνοδευόταν από ένα μαχητικό αεροσκάφος F/A-18

Δεν βρίσκονταν οι εξωγήινοι ή ένας μετεωρίτης πίσω από τις ηχητικές «εκρήξεις» που αναστάτωσαν χθες το Νιου Τζέρσεϊ των ΗΠΑ και έβγαλαν τους κατοίκους του πανικόβλητους στους δρόμους.

Οι αμερικάνικες αρχές αποκάλυψαν σήμερα ότι οι ισχυρές δονήσεις προήλθαν πιθανότατα από δύο αμερικανικά μαχητικά αεροσκάφη, τα οποία πραγματοποιούσαν δοκιμές πάνω από την πολιτεία και κατάφεραν να ξεπεράσουν την ταχύτητα του ήχου.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το αμερικανικό Ναυτικό ανέφερε πως «οι δραστηριότητες των αεροσκαφών στο πλαίσιο των δοκιμών, μπορεί να προκάλεσαν τις ηχητικές εκρήξεις».

Επρόκειτο για ένα μονοκινητήριο F-35  το οποίο έκανε υπερηχητικές δοκιμές και το οποίο συνοδευόταν από ένα μαχητικό αεροσκάφος F/A-18.

Μέχρι στιγμής, δεν έχει γίνει γνωστό το πώς και το γιατί οι κάτοικοι της πολιτείας ένιωσαν τις δονήσεις από τις υπερηχητικές πτήσεις, ωστόσο, σύμφωνα με τους επιστήμονες, η αίτια βρίσκεται πιθανότατα στις καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν χθες στο Νιου Τζέρσεϊ.

Πάντως, χθες επικράτησε πραγματικός πανικός στις ΗΠΑ αφού οι δονήσεις έκαναν τους πάντες να πιστέψουν αρχικά ότι είχε γίνει σεισμός. Όταν, όμως, το Αμερικανικό Γεωδυναμικό Ινστιτούτο (USGS) ανακοίνωσε ότι δεν υπήρξε κάποια σεισμική δραστηριότητα και πως οι δονήσεις οφείλονταν σε ηχητικές «εκρήξεις», τα social media πήραν «φωτιά» και διάφορα σενάρια άρχισαν να κυκλοφορούν στο Διαδίκτυο.

Προκειμένου να βοηθήσει στη λύση του μυστηρίου η NASA ανακοίνωσε ότι δεν προχώρησε σε κάποια δοκιμή στην περιοχή του Νιου Τζέρσεϊ την Πέμπτη, ωστόσο, πολλοί ήταν οι Αμερικανοί που «έβλεπαν» εξωγήινους πίσω από τις δονήσεις, αν και το επικρατέστερο σενάριο ήταν πως η πολιτεία ταρακουνήθηκε εξαιτίας ενός μετεωρίτη που διαλύθηκε πριν φτάσει στη Γη.