18 Ιανουαρίου 2016

Ο χωρισμός είναι στο «παπανδρεϊκό» DNA – Τα διαζύγια που απασχόλησαν τα ΜΜΕ

Τα διαζύγια και οι εξωσυζυγικές σχέσεις απ” ότι φαίνεται εξελίσσονται σε οικογενειακή υπόθεση των Παπανδρέου, καθώς πίσω από τις κλειστές πόρτες των αστικών σπιτιών τους κρύβονταν δράματα, συγκρούσεις και ένοχες αποκαλύψεις, αφού δεν είναι λίγες οι φορές που οι ερωτικές τους υποθέσεις έχουν απασχολήσει τα φώτα της δημοσιότητας.


Πρώτος διδάξας άλλωστε στα διαζύγια θεωρείται ο Γέρος της Δημοκρατίας, Γεώργιος Παπανδρέου, ο οποίος λόγω κεραυνοβόλου έρωτα με την ντίβα του θεάτρου Κυβέλη Ανδριανού, διέλυσε τον γάμο του με τη Σοφία Μινέικο, ένα χρόνο μετά την γέννηση του παιδιού τους, Ανδρέα Παπανδρέου.

Η σχέση τους παράφορη και παράνομη για έξι χρόνια, δεν θα μείνει για πολύ στο σκοτάδι. Ο ίδιος αδιαφορώντας πλήρως για τις επιπτώσεις στην πολιτική του καριέρα το 1926 θα πάρει διαζύγιο από την Σοφία Μινέικο, ενώ δύο χρόνια αργότερα θα αποκτήσει μαζί της τον Γιώργο. Όμως και αυτή η σχέση θα έχει την ίδια κατάληξη.

Η τραγουδίστρια από τη Χιλή, Ροζίτα Σεράνο θα γίνει το νέο παράφορο αίσθημα του Γέρου, χωρίς αυτή τη φορά να ζητήσει διαζύγιο. Θα στείλει όμως ένα τηλεγράφημα από τις ΗΠΑ στην Κυβέλη Ανδριανού, ζητώντας της να φύγει από το σπίτι. Μάλιστα, σαν να μην έλειπε αυτό στη διαθήκη του, την κατηγόρησε για εγκατάλειψη συζυγικής στέγης. «Έπιασε η γυναικεία κατάρα μιας πρώην», έλεγαν τότε.

Οι γυναικοδουλειές και η εν γένει αδυναμία στο ωραίο φύλλο ήταν σχεδόν κληρονομική υπόθεση, καθώς τα ερωτικά σκάνδαλα ποτέ δεν έλειψαν από το παπανδρεϊκό.

Λίγα χρόνια αργότερα η ιστορία θα επαναλαμβανόταν με τον Ανδρέα Παπανδρέου, ο οποίος για τα μάτια της Μάργκαρετ Τσάντ πήρε διαζύγιο από την πρώτη του σύζυγο, Χριστίνα Ρασσιά, στα 70 του δεν δίστασε να χωρίσει ξανά και να παντρευτεί, και μάλιστα μια νεότερη του γυναίκα, την αεροσυνοδό τότε, Δήμητρα Λιάνη, με την οποία κατέληξε στον τρίτο γάμο, και σε μια από τις πιο πιπεράτες ερωτικές υποθέσεις των πολιτικών βιογραφιών της Ελλάδας.

Δίνουν και παίρνουν τα δημοσιεύματα για τον Γιώργο Παπανδρέου και την σύζυγό του, Άντα, αφού ο πρώην πρωθυπουργός επέλεξε να μείνει μόνος του για ένα διάστημα, έπειτα από συνεννόηση που είχαν οι δύο τους, καθώς η σχέση τους φέρεται να περνά μια δοκιμασία.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, η γνωριμία του πρώην πρωθυπουργού με μια ώριμη κυρία ολλανδικής καταγωγής και η ολοένα και πιο στενή τους σχέση, έσπασαν τα νεύρα της Άντας, η οποία αν και γνωστή ως «ήρεμη δύναμη», αδυνατούσε να συναινέσει σε ένα ακόμα καπρίτσιο του συζύγου της.

Τη σκυτάλη του διαζυγίου με τον ΓΑΠ η Άντα την παίρνει από την Εύα Ζησιμίδου, την πρώτη του σύζυγο  με την οποία απέκτησαν και τον Ανδρέα.

Ωστόσο, ο Γιώργος Παπανδρέου δεν φέρεται προς στιγμήν να καίγεται να αποκτήσει το χαρτί του διαζυγίου, καθώς έχει πάρει ήδη το «βάπτισμα του πυρός», έπειτα από τον πολύκροτο χωρισμό του από την Εύα Ζησιμίδου.