06 Ιανουαρίου 2016

Ο Φίλης “έψαλε” στα Θεοφάνεια-Ρώσος έπιασε τον Σταυρό που πέταξε ο Ιερώνυμος στο Φλοίσβο-Με σκάφος της Frontex τα Θεοφάνεια στη Χίο

Όλα τα εκκλησιαστικά κείμενα ήξερε ο Νίκος Φίλης, ο οποίος έψελνε πριν από τους ιερείς κατά τη λειτουργία του καθαγιασμού των Υδάτων.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο κ.Φίλης συνοδευόταν από την κόρη του στη Δεξαμενή Κολωνακίου.

Ρώσος έπιασε τον Σταυρό που πέταξε ο Ιερώνυμος στο Φλοίσβο

Ο Ανδρέας Πέτκοφ βρίσκεται 15 χρόνια στην Ελλάδα και κάθε χρόνο βουτάει στη θάλασσα ανήμερα των Θεοφανείων

Ένας Ρώσος χριστιανός ορθόδοξος έπιασε τον σταυρό που πέταξε στη θάλασσα του Παλαιού Φαλήρου ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στην τελετή καθαγιασμού των υδάτων στην οποία χοροστάτησε την Τετάρτη.

Ο Ανδρέας Πέτκοφ, όπως δηλώνει στην κάμερα του protothema.gr, είναι στην Ελλάδα εδώ και 15 χρόνια και βουτάει για το σταυρό κάθε χρόνο.

Ως χειμερινός κολυμβητής εξάλλου δεν έχει κανένα πρόβλημα με τις χαμηλές θερμοκρασίες στα νερά αυτή την εποχή.

«Εύχομαι υγεία, ευτυχία, ό,τι επιθυμεί ο καθένας και χρόνια πολλά» δηλώνει ο κ. Πέτκοφ ευτυχισμένος για την επιτυχία του να πιάσει φέτος τον σταυρό.


Με σκάφος της Frontex τα Θεοφάνεια στη Χίο

Παρουσία πλήθους πιστών αλλά και Αρχών του τόπου εορτάστηκαν και φέτος τα Θεοφάνεια στη Χίο.

Του καθαγιασμού των υδάτων προηγήθηκε η Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Αγίων Βικτώρων ενώ αργότερα η πομπή με τη συμμετοχή αγήματος της 96 ΑΔΤΕ «Χίος» αλλά και της Φιλαρμονικής του Δήμου κατευθύνθηκε στην Προκυμαία της πόλης.

Για πρώτη φορά φέτος στον καθαγιασμό των υδάτων συμμετείχαν τόσο τα σκάφη της Frontex αλλά και το ναυαγοσωστικό σκάφος «Aegis» που επιχειρεί σε διασώσεις μεταναστών στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Χίου και Τσεσμέ, υπενθυμίζοντας σε όλους ότι στα ίδια νερά γράφονται καθημερινά τραγικές ιστορίες προσφύγων που χάνουν τη ζωή τους στον αγώνα για ένα καλύτερο αύριο.

Πρώτος στον ιδιότυπο αγώνα του Σταυρού αναδείχθηκε ο κολυμβητής Αποστόλης Καμπούρης από το χωριό των Βαβύλων.