25 Ιανουαρίου 2016

H… ευχή γεμάτη «χολή» του Βορίδη στην κυβέρνηση

«Εγώ δεν μπορώ να ρίξω την κυβέρνηση, δεν είμαι μέλος της κυβερνητικής πλειοψηφίας. Αν η κυβέρνηση πέσει, θα πέσει, γιατί κάποιο κομμάτι της κυβερνητικής πλειοψηφίας θα άρει την εμπιστοσύνη του. Εάν ρωτάτε αν το εύχομαι, σας το λέω ξεκάθαρα, ναι, το εύχομαι», δήλωσε χαρακτηριστικά ο  Μάκης Βορίδης, μιλώντας στον realfm 97.8.

Ο «γαλάζιος» βουλευτής κάνοντας αναφορά στη χθεσινή ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και την σφοδρότατη επίθεση που εξαπέλυσε στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας τόνισε: «Σημαίνει κάποιοι πόνεσαν με την εκλογή Μητσοτάκη από τους νεοδημοκράτες και τους ανθρώπους που ψήφισαν και τον έβαλαν επικεφαλής. Μάλιστα, πόνεσαν τόσο πολύ, γιατί είδαν μια θεαματική πολιτική ανατροπή που συντελείται σήμερα».

Παράλληλα, ο τομεάρχης Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Νέας Δημοκρατίας ξεκαθάρισε ότι ζητά εκλογές λέγοντας ότι: «Αύριο το πρωί. Δεν τις ζητώ, γιατί δεν μπορώ να τις επιβάλλω, ούτε μπορώ μετά από 4 μήνες να τις ζητήσω. Έχει ισχυρή εντολή με την τυπική έννοια η κυβέρνηση. Αλλά, αν η κυβέρνηση χάσει την κοινοβουλευτική της πλειοψηφία, τότε ο δρόμος είναι ένας», ενώ σημείωσε ότι: «Μία κυβέρνηση συνεργασίας με ποιον; Με τον κ. Φίλη, ας πούμε; Θα κάνουμε μία κυβέρνηση συνεργασίας, στην οποία ποια θα είναι κοινή μας ατζέντα στην παιδεία; Με τον κ. Σκουρλέτη μαζί; Ποια θα είμαι η κοινή μας ατζέντα στα θέματα των επενδύσεων; Θα κάνουμε μια κυβέρνηση με ποιον; Με τον κ. Κατρούγκαλο; Με τι κοινή ατζέντα στο ζήτημα το ασφαλιστικό;».