04 Ιανουαρίου 2016

Σοκ με τον «Τζιχάντι junior» -Είναι το παιδί Βρετανής που πήγε στη Συρία και παντρεύτηκε τζιχαντιστή; [εικόνες]

Στο παγκόσμιο επίκεντρο έχει τεθεί το μικρό αγόρι που εμφανίζεται στο τελευταίο βίντεο του ISIS να απειλεί ότι οι τζιχαντιστές θα σκοτώσουν όλους τους απίστους.

Σύμφωνα με την Telegraph οι ερευνητές προσπαθούν να εξακριβώσουν αν το μικρό αγόρι είναι ο γιος μιας φανατικής Βρετανίδας που συνδέεται με τους δολοφόνους του Λι Ρίγκμπι.
Ο μικρός μαύρος ο οποίος φορά ένα μπουφάν καμουφλάζ και ένα μαντίλι με το σήμα του ISIS στο κεφάλι μοιάζει εμφανώς με τον Ισα Ντέαρ, το γιο μιας τζιχαντίστριας της Γκρέις (έχει αλλάξει το όνομά της σε Καντίγια) Ντέαρ από το νοτιο-ανατολικό Λονδίνο.


Το αγόρι που εμφανίζεται στο τελευταίο βίντεο του ISIS 

Τον περασμένο Ιούλιο η Καντίγια είχε ποστάρει τους λογαριασμούς της στα social media μια φωτογραφία του Ντέαρ να κρατά ένα AK-47 αυτόματο όπλο.


Η φωτογραφία του Ντέαρ που είχε ποστάρει η μητέρα του στα social media

Η 22χρονη Καντίγια που μεγάλωσε σε μια χριστιανική οικογένεια καταγόμενη από τη Νιγηρία, όπως όλα δείχνουν ριζοσπαστικοποιήθηκε μέσω Ιντερνετ και στη συνέχεια άρχισε να «συχνάζει» στο Ισλαμιστικό Κέντρο Lewisham όπου πήγαιναν συχνά και οι δολοφόνοι του Ρίγκμπι, Μάικλ Αντεμπολάγιο και Μάικλ Αμπεμπογουέιλ, αν και το εν λόγω τζαμί αρνείται ότι οι δυο δολοφόνοι προσεύχονταν εκεί.

Η μητέρα της Καντίγια Βικτόρια, δήλωσε ότι η κόρη της άλλαξε το όνομά της από τη στιγμή που άρχισε να πηγαίνει στο τζαμί. «Εγώ εξακολουθώ να την αποκαλώ Γκρέις. Θέλω να επιστρέψει πίσω στη ζωή. Είναι το μόνο παιδί που έχω και ο διάβολος μου το πήρε μακριά», είχε πει πέρυσι.

Η Καντίγια το 2012 πήγε στη Συρία όπου και παντρεύτηκε έναν Σουηδό γνωστό ως Αμπού Μπακρ, ο οποίος πιστεύεται ότι τώρα είναι νεκρός.


Η Καντίγια με τον μαχητή του ISIS που είχε παντρευτεί

Ηταν μια από εκείνους που πανηγύριζαν στα social media για τον αποκεφαλισμό του Αμερικανού δημοσιογράφου Τζέιμς Φόλεϊ και έλεγε ότι θα ήθελε να είναι η πρώτη Βρετανή γυναίκα που σκοτώνει όμηρο του ISIS. Μάλιστα, έχει εμφανιστεί και στην τηλεόραση σε ντοκιμαντέρ για τις νύφες του τζιχάντ όπου είχε πει ότι μπορεί να στερείτε το junk food και το κινέζικο αλλά... παρόλα αυτά δεν θέλει να επιστρέψει στην πατρίδα της.


O Ρίγκμπι αριστερά και οι δυο δολοφόνοι του στο κέντρο και δεξιά