03 Ιανουαρίου 2016

Mega: Επειγόντως αύξηση μετοχικού κεφαλαίου αλλιώς λουκέτο!

Σε κατάσταση νευρικής κρίσης βρίσκεται το βαρύ πυροβολικό του μιντιακού συστήματος, που αντιμετωπίζει πλέον ζήτημα επιβίωσης στο νέο περιβάλλον που διαμορφώθηκε μετά την κρίση.

Οι εικόνες που διαδραματίστηκαν πριν από λίγες μέρες στο MEGA με τους απλήρωτους εργαζόμενους στις εξωτερικές παραγωγές να διαδηλώνουν, παραπέμπουν σε καταστάσεις ALTER.

Το τελευταίο διάστημα η διοίκηση του καναλιού αδυνατεί να επικοινωνήσει με τους μετόχους.

Η αύξηση κεφαλαίου των 15 εκατομμυρίων ευρώ που είναι αναγκαία για να συνεχιστεί η λειτουργία του καναλιού αναβάλλεται διαρκώς, ενώ νέες ισορροπίες διαμορφώνονται ανάμεσα στους βασικούς μετόχους.

Κίνδυνος για λουκέτο

Το ερώτημα που τίθεται από τα κορυφαία στελέχη του MEGA είναι μέχρι πότε θα μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση. Μάλιστα δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν ότι μπορεί να αφεθεί το κανάλι να σκάσει για να μην πληρωθούν τα δάνεια και τα υπόλοιπα χρέη και να απαλλαγούν οι ιδιοκτήτες από εκατοντάδες υψηλόμισθους εργαζόμενους.

Άλλωστε στην περίπτωση κατά την οποία προκηρυχτούν νέες άδειες δεν έχει νόημα να κρατάει ένας επιχειρηματίας ένα παλιό κανάλι φορτωμένο τοξικά χρέη.