28 Ιανουαρίου 2016

Ο συνιδρυτής της Microsoft κατέστρεψε με το γιοτ του κοραλλιογενή ύφαλο στα νησιά Κέιμαν

Μπορεί να κληθεί να πληρώσει πρόστιμο που αγγίζει τα 600.000 δολάρια

Ο συνιδρυτής του κολοσσού της πληροφορικής Microsoft, Πολ Άλεν, κατηγορείται ότι κατέστρεψε με το πολυτελές γιοτ του έναν κοραλλιογενή ύφαλο στα νησιά Κέιμαν και τώρα είναι αντιμέτωπος με πρόστιμο που αγγίζει τα 600.000 δολάρια.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας «Telegraph», ο Άλεν κατέστρεψε με το γιοτ πάνω από 1.300 τμ στον εύθραυστο κοραλλιογενή ύφαλο στα νησιά Κέιμαν και κατηγορείται πως προκάλεσε σημαντική ζημιά στην περιοχή.

Ο υπεύθυνος για τον τομέα του περιβάλλοντος στα νησιά Κέιμαν μίλησε σε τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο και αποκάλυψε πως οι αρχές είναι σχεδόν σίγουρες πως η καταστροφή προκλήθηκε από τον Πολ Άλεν.

Δύτες που εξέτασαν τον ύφαλο είδαν το μέγεθος της καταστροφής και σύμφωνα με το δημοσίευμα ο συνιδρυτής της Microsoft, ο οποίος έχει περιουσία αξίας 18.1 δισεκατομμυρίων δολαρίων, μπορεί να κληθεί να πληρώσει πρόστιμο 600.000 δολάρια.

Το καταστροφικό πέρασμα του σκάφους του Αμερικανού επιχειρηματία έγινε στις 14 Ιανουαρίου, ωστόσο, ο κ. Άλεν δεν βρισκόταν σε αυτό εκείνη την ημέρα. Όπως καταγγέλλεται, το πλήρωμα του γιοτ έριξε την άγκυρα σε μια περιοχή η οποία προστατεύεται και κατέστρεψε σημαντικό μέρος του υφάλου,

Πάντως, ο Πολ Άλεν υποστηρίζει ότι ο καπετάνιος και το πλήρωμα του γιοτ ακολούθησαν απλά τις οδηγίες που τους έδωσαν οι τοπικές αρχές.