29 Ιανουαρίου 2016

ΝΔ: Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει προπαγάνδα με non-papers, εμείς ενημέρωση για όλα

Στην αντίθεση με την κυβερνητική πρακτική της «μη-ενημέρωσης», ο Γιώργος Κουμουτσάκος επισήμανε πως η Συγγρού θα επιμείνει σε ανοιχτούς διαύλους για όλα τα θέματα, υπό κάθε συνθήκη

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει επιλέξει την προπαγάνδα μέσω των non-papers αντί της ενημέρωσης, η Νέα Δημοκρατία θα επιμείνει στην «ουσιαστική και έγκυρη ενημέρωση» προς τους πολίτες, επισήμανε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Γιώργος Κουμουτσάκος κατά την πρώτη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, σήμερα το πρωί.

Ο κύριος Κουμουτσάκος στάθηκε ιδιαίτερα στην «θεμελιώδη αρχή» της Νέας Δημοκρατίας, όπως είπε ότι η ενημέρωση είναι «υποχρέωση της πολικής ηγεσίας και δικαίωμα κάθε πολίτη», ενώ τόνισε πως αυτή θα γίνεται με ουσιαστικό τρόπο, αλήθεια και χωρίς αποκλεισμούς, «ακόμα και σε δύσκολες στιγμές, που μπορεί να υπάρξουν στη ζωντανή πολιτική δράση».

«Η πρακτική ΣΥΡΙΖΑ, που έκανε κανόνα τις διαρροές και το "μη χαρτί" (non paper),  δεν ανταποκρίνεται στο αίτημα της κοινωνίας που ζητά υπεύθυνη και σοβαρή ενημέρωση. Ειδικά στις σημερινές συνθήκες πολλαπλών αδιεξόδων, που έχει δημιουργήσει η παραπαίουσα και αναποτελεσματική κυβερνητική πολιτική. Για εμάς το "μη χαρτί" που επιλέγει ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι "μη ενημέρωση". Είναι προπαγάνδα», επισήμανε.

Όπως ενημέρωσε ο κύριος Κουμουτσάκος, στόχος της Νέας Δημοκρατίας είναι η τακτική ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ακόμα και με έκτακτα briefing ειδικών θεμάτων, αλλά και η συνάντηση του προέδρου του κόμματος Κυριάκου Μητσοτάκη με τους δημοσιογράφους τουλάχιστον μία φορά το μήνα, «για μια φιλική, off the record, γενική συζήτηση».

Ο κύριος Κουμουτσάκος τέλος, ανέφερε ότι η Νέα Δημοκρατία εξετάζει και την δυνατότητα e- briefing σε έκτακτες περιπτώσεις.