12 Ιανουαρίου 2016

Εισαγγελέας... ψάχνει για την Porsche με τις κλεμμένες πινακίδες του Μηλιώνη

Διατάχθηκε έρευνα με αφορμή την αποκάλυψη του «ΘΕΜΑτος» για το πολυτελές αυτοκίνητο του βασικού κατηγορουμένου στη δίκη για το σκάνδαλο Energa – Hellas Power, το οποίο φέρει κλεμμένες πινακίδες
Τη διενέργεια εισαγγελικής έρευνας με αφορμή το αποκαλυπτικό δισέλιδο δημοσίευμα του «ΘΕΜΑτος» για το πολυτελές Porsche Cayenne του βασικού κατηγορουμένου στη δίκη για το σκάνδαλο Energa – Hellas Power, Βασίλη Μηλιώνη, το οποίο φέρει όμως κλεμμένες πινακίδες, διέταξε ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών κ. Ηλίας Ζαγοραίος.

Την έρευνα ανέλαβε να διενεργήσει ο εισαγγελέας Πρωτοδικών κ. Γιώργος Πέτρου, ο οποίος θα αναζητήσει τυχόν ποινικές ευθύνες και θα καλέσει για εξηγήσεις όποια πρόσωπα κρίνει ότι μπορεί να έχουν γνώση της υπόθεσης. Προφανώς θα διερευνηθεί η διάπραξη ή μη πλαστογραφίας με χρήση, λαθρεμπορίας καθώς και φοροδιαφυγής.

Όπως αποκάλυψε το «ΘΕΜΑ» της περασμένης Κυριακής, (10.1.2016) ο Βασίλης Μηλιώνης -εκ των «πρωταγωνιστών» στη δίκη για την μεγάλη υπόθεση υπεξαίρεσης δημόσιου χρήματος - εμφανίστηκε σε πριβέ πάρτυ παραμονή Πρωτοχρονιάς, με πολυτελές αυτοκίνητο που είχε όμως κλεμμένες πινακίδες.

Πρέπει να σημειωθεί, ότι ο εν λόγω κατηγορούμενος όπως άλλωστε και άλλοι συγκατηγορούμενοί του, είχαν προφυλακιστεί για τη συγκεκριμένη υπόθεση αλλά αποφυλακίστηκαν λόγω παρέλευσης του 18μήνου, του ανωτάτου ορίου προφυλάκισης που προβλέπει το Σύνταγμα.

Αυτή την περίοδο βρίσκεται σε εξέλιξη η δίκη τους στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων και οι κατηγορούμενοι απολογούνται για τις κακουργηματικού χαρακτήρα κατηγορίες που αντιμετωπίζουν και οι οποίες επισύρουν ακόμη και ισόβια. Και αυτό γιατί, η ζημία που έχει υποστεί, σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, το ελληνικό δημόσιο από τις πράξεις τους ανέρχεται στο ποσό των 256 εκατ. ευρώ.

Ενδεικτικά αρκεί να αναφερθεί ότι μερίδα των κατηγορουμένων, ανάμεσά τους και ο Βασίλης Μηλιώνης όπως και ο συγκατηγορούμενος του Αριστείδης Φλώρος, που ηγούνταν των δυο εταιρειών παροχής ηλεκτρικής ενέργειας, κατηγορούνται ότι παρακρατούσαν από τους πελάτες τους το τέλος ακίνητων – το αποκαλούμενο «χαράτσι» στα ακίνητα - χωρίς ποτέ να το αποδώσουν, ως όφειλαν, στα ταμεία του ελληνικού δημοσίου.

Το δημοσίευμα

Το δημοσίευμα του «ΘΕΜΑτος» που μπαίνει τώρα στο «μικροσκόπιο» του εισαγγελέα προκειμένου να αναζητηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες και να αποδοθούν εκεί όπου διαπιστωθεί ότι ανήκουν, ανέφερε ότι Βασίλης Μηλιώνης μαζί με στενούς του φίλους έκλεισαν πριβέ για το βράδυ της Παραμονής το ακριβό μπαρ-εστιατόριο «Kiku», που βρίσκεται πάνω από τη Σόλωνος.

Ο μέχρι πρότινος προφυλακισμένος για το σκάνδαλο της Hellas Power Β. Μηλιώνης ως οικοδεσπότης υποδέχθηκε μεταξύ άλλων και τον Λάκη Γαβαλά, ο οποίος επίσης υπήρξε κρατούμενος στον Κορυδαλλό. Μάλιστα, η αναμνηστική φωτογραφία που έβγαλαν οι καλεσμένοι του ρεβεγιόν με τους Μηλιώνη και Γαβαλά αναρτήθηκε στο Facebook και αμέσως μετά απασχόλησε τις σελίδες των εφημερίδων και τα ενημερωτικά sites προκαλώντας τα αρνητικά σχόλια των αναγνωστών τους και όχι μόνο.


Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Β. Μηλιώνης εμφανίστηκε στο γιαπωνέζικο εστιατόριο οδηγώντας ένα Porsche Cayenne S το οποίο τυγχάνει να φέρει κλεμμένες πινακίδες με αριθμό κυκλοφορίας ΔΟΚ 5372. Οι συγκεκριμένες πινακίδες έχουν κλαπεί από τα γραφεία μάντρας αυτοκινήτων στα Χανιά της Κρήτης πριν από τρία χρόνια.

Μάλιστα, το «ΘΕΜΑ» επικοινώνησε με τον ιδιοκτήτη της εταιρείας, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι οι συγκεκριμένες πινακίδες έχουν κλαπεί, αναφέροντας ότι το περιστατικό έχει καταγραφεί από το Αστυνομικό Τμήμα Χανίων. Είναι άγνωστο αν ο κ. Μηλιώνης γνώριζε ή όχι ότι οι πινακίδες που φέρει το πολυτελές όχημα που οδηγούσε είναι κλεμμένες. Κάλλιστα μπορεί να έχει πέσει θύμα του έμπορου που του το προμήθευσε, ενδεχόμενο που θα ερευνήσει τώρα ο εισαγγελέας.

Τι απαντά ο Βασίλης Μηλιώνης

Με εξώδικο που απέστειλε στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ο Βασίλης Μηλιώνης υποστηρίζει ότι το δημοσίευμα της εφημερίδας είναι ψευδές και σημειώνει ότι στο πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν πήγε με τον φίλο του Γιάνη Τσατσή «με αυτοκίνητο που ενδιαφερόταν να μου πουλήσει».

«Είναι προφανές ότι δεν είναι καθόλου ευθύνη μου να ελέγχω τους αριθμούς κυκλοφορίας των αυτοκινήτων που μου επιδεικνύονται» συνεχίζει ο Βασίλης Μηλιώνης και επισυνάπτει την άδεια Δοκιμαστικής Κυκλοφορίας Επιβατικών Αυτοκινήτων «Δοκιμή Ε» από την οποία -όπως υποστηρίζει- προκύπτει με εμφανή και επαρκή δημοσιογραφική ευκολία ότι το όχημα με αριθμό κυκλοφορίας ΔΚΟ 5372 διαθέτει νόμιμη και ισχυρή άδεια, η οποία έχει παρασχεθεί στην επιχείρησή του «Real Sale and Rent Μονοπρόσωπη ΕΠΕ».

Βασιλική Κόκκαλη
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ