20 Φεβρουαρίου 2016

ΠΑΛΙ ΛΑΣΠΗ ΑΠΟ ΚΟΤΖΙΑ! Κανένα όνομα Έλληνα δεν είχε ο Μπόργιανς το 2012-Είχε μόνο λίστα με 1000 Γερμανούς από Coutts Bank-Την άνοιξη του 2015 πήρε τη λίστα UBS

Φυσικά το θέμα είναι απλό αλλά με τη βοήθεια των ΜΜΕ το χρησιμοποιούν για προπαγάνδα της πλάκας:
1. Είναι ξεκάθαρο όπως δήλωσε στη συνέντευξή του ο Μπόργιανς ότι το 2012...
δεν είχε στα χέρια του ελληνικά ονόματα από την UBS αλλά μια λίστα 1000 Γερμανών από την Ελβετική Coutts Bank. Όπως είπε στον ΣΚΑΪ τη λίστα που παρέδωσε πριν ενα μήνα στον Τσίπρα την παρέλαβε την άνοιξη του 2015


2. Στην αλληλογραφία που δημοσιεύει ο λασπολόγος Κοτζιάς δεν γίνεται πουθενά αναφορά για "έλληνες φοροφυγάδες"... αντίθετα όλα τα δημοσιεύματα στη Γερμανία κάνουν λόγο μόνο για 1000 Γερμανούς. Ούτε καν ο ήλίθιος Έλληνας Πρόξενος δεν κάνει αναφορά σε Έλληνες φοροφυγάδες, σε επιστολή που στέλνει στον Μαυραγάνη μετά την συνάντηση με τον Μπόργιανς.

3. Και φυσικά δεν γίνεται αναφορά για Έλληνες αφού ο Μπόργιανς ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ. Τότε γιατί κάλεσε τον Έλληνα Πρόξενο θα αναρωτηθείτε; Είναι απλό:

Ο Μπόργιανς σαν Σοσιαλδημοκράτης ήταν στα μαχαίρια με τον Σόιμπλε  και την κυβέρνηση που πριν λίγες μέρες είχαν υπογράψει συμφωνία φορολόγησης Γερμανών φοροφυγάδων σε Ελβετικές Τράπεζες με ταυτόχρονη διαφύλαξη της ανωνυμίας τους. Ο Μπόργιανς όμως ήθελε να αγοράσει το CD με τα ονόματα και έκανε τον Σόιμπλε εξω φρενών. Οπότε προσπάθησε να εμπλέξει την Ελλάδα ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ... ήθελε να φανεί ότι συνεργάζεται με την κυβέρνηση μιας χώρας ώστε να νομιμοποιήσει τις κινήσεις του... Φυσικά η ελληνική κυβέρνηση αρνήθηκε να παίξει το παιχνίδι Μπόργιανς (ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΟΝΟΜΑΤΑ) και να πλακωθεί για χάρη του με τον Σόιμπλε

Τόσο απλό... για να μην πούμε ότι ακόμα και ονόματα να έβρισκε ο Σαμαράς φαντάζεστε να τα εμφάνιζε με όλους αυτούς στα κάγκελα:



Τι απαντά ο πρώην διευθυντής του Σαμαρά για τη λίστα Μπόργιανς
Για «γελοιότητες… » και επιτηδευμένα «μπέρδεμα άλλων υποθέσεων…» προκειμένου να δημιουργηθούν εντυπώσεις ήταν η πρώτη απάντηση κύκλων του πρώην διευθυντή του Πρωθυπουργικού Γραφείου Κώστα Μπούρα επί κυβερνήσεως Αντώνη Σαμαρά.
Χαρακτηριστικά ανέφεραν, ότι «όπως έχει προκύψει από τα όσα είπε στην πρόσφατη συνέντευξη που έδωσε στον ΣΚΑΙ και τον Αλέξη Παπαχελά, ο ίδιος ο κ. Μπόργιανς έχει δηλώσει πως το CD με τους έλληνες καταθέτες φοροφυγάδες το παρέλαβε την Άνοιξη του 2015 και την παρέδωσε το Νοέμβριο του ίδιου έτους στην ελληνική κυβέρνηση. Αυτό είναι καταγεγραμμένο από τον ίδιο τον κ. Μπόργιανς!.

Επίσης, επισήμαναν ότι για το περιεχόμενο του CD του 2012 - που επικαλούνται οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ- είναι εμφανές στο «τηλεαντιγράφημα» της 8ης Οκτωβρίου 2012 όπου στην τρίτη παράγραφο ο ίδιος ο Γενικός μας Πρόξενος αναφέρει καθαρά πως πρόκειται «για την εξαγορά CD ελβετικής τράπεζας από κυβέρνηση Β. Ρηνανίας – Βετσφαλίας με ονόματα και τραπεζικούς λογαριασμούς 1.000 περίπου Γερμανών φοροφυγάδων με ποσά που υπερβαίνουν…».

Σε ότι αφορά για το «ποια συνεργασία ζητήθηκε από τον Πρόξενο μας να αρνηθεί ευγενικά…» οι κύκλοι του κ. Κ. Μπούρα έλεγαν ότι ήταν για την ανάπτυξη τεχνικής συνεργασίας εξηγώντας πως η όποια συμφωνία μπορεί να συναφθεί μεταξύ υπουργών και Κρατών (Ελλάδας – Γερμανίας) και δεν μπορεί να υπάρξει μια συνεργασία σε επίπεδο Κράτους – Κρατιδίου δηλαδή της της Ελλάδας και της Ρηνανίας – Βετσφαλίας που είναι Κρατίδιο…».

Οι ίδιοι κύκλοι του κ. Κ. Μπούρα, υπενθύμιζαν ότι και όταν πάλι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είχαν ανακινήσει το θέμα θέτοντας στο «στόχαστρο» τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα, που ήταν υπουργός Οικονομικών τότε, είχαν λάβει την απάντηση ότι ποτέ δεν είχε ενημερωθεί για την ύπαρξη καμίας τέτοιας λίστα, ενώ όταν στην συνέχεια προσπάθησαν να «εμπλέξουν» τον τότε υφυπουργό Εξωτερικών κ. Δημήτρη Κούρκουλα είχαν λάβει από τον ίδιο την ίδια απάντηση… Τώρα «για τρίτη φορά επανέρχονται με γελοιότητες προσπαθώντας να εμπλέξουν το Πρωθυπουργό Γραφείο του Αντώνη Σαμαρά…».

Κούρκουλας: Ψεύδονται εν γνώσει τους οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για τη λίστα Μπόγιαρνς

Ανοιχτή επιστολή με την οποία αρνείται κάθε κατηγορία για τη λίστα Μπόγιαρνς απέστειλε στον Νίκο Κοτζιά ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Κούρκουλας.

Αφορμή για την επιστολή του κ. Κούρκουλα, στάθηκε η ερώτηση 20 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στις 2 Φεβρουαρίου στη Βουλή στην οποία αναφέρεται ότι ο Υπουργός Οικονομικών της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας, κ. Νόρμπερτ-Βάλτερ Μπόργιανς είχε επανειλημμένα απευθυνθεί στον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας στο Ντίσελντορφ, κατά την περίοδο 2012-2013, προκειμένου να του παραδώσει μία λίστα με στοιχεία ελλήνων καταθετών, υπόπτων για φοροδιαφυγή, χωρίς όμως οι προσπάθειες αυτές να έχουν αποτέλεσμα.

Ο κ. Κούρκουλας στην επιστολή του, ανέφερε:

«Αξιότιμοι κυρίες και κύριοι βουλευτές,

Πληροφορήθηκα ότι καταθέσατε στο Κοινοβούλιο ερώτηση προς τον Υπουργό Εξωτερικών κ. Κοτζιά σχετικά με «την άρνηση της παραλαβής από τις προηγούμενες κυβερνήσεις τις λίστας Μπόργιανς». Στην ερώτησή σας, την οποία υπογράφουν 20 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρετε επί λέξει:

«Σύμφωνα με δημοσιεύματα από τον ημερήσιο Τύπο, ο Υπουργός Οικονομικών της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας, κ. Νόρμπερτ-Βάλτερ Μπόργιανς είχε επανειλημμένα απευθυνθεί στον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας στο Ντίσελντορφ, κατά την περίοδο 2012-2013, προκειμένου να του παραδώσει μία λίστα με στοιχεία ελλήνων καταθετών, υπόπτων για φοροδιαφυγή, χωρίς όμως οι προσπάθειες αυτές να έχουν αποτέλεσμα.
Εκτός του Γενικού Προξένου, λέγεται ότι ο κ. Μπόργιανς είχε απευθυνθεί για το ίδιο θέμα και στον τότε Υφυπουργό Εξωτερικών κ. Δημήτρη Κούρκουλα. Υπενθυμίζεται ότι την περίοδο στην οποία αναφέρεται ο κ. Μπόργιανς, Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας ήταν ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος.»

Η ερώτησή σας στηρίζεται σε παντελώς ψευδή, ανύπαρκτα και ανυπόστατα πραγματικά δεδομένα.

1. Ο κ. Μπόργιανς ουδέποτε είπε ή υπαινίχθηκε ότι προσέφερε λίστα καταθέσεων στην προηγούμενη κυβέρνηση. Αντιθέτως, σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Ιστορίες» του τηλεοπτικού καναλιού ΣΚΑΙ δήλωσε ότι προσέφερε τη λίστα στις ελληνικές αρχές τον Νοέμβριο του 2015 και προσέθεσε ότι η λίστα ήρθε στα χέρια του μόλις την άνοιξη του 2015. ( http://www.skai.gr/player/TV/?mmid=269574 05:47–06:37 και 10:05–10:32).

2. Όπως προκύπτει από τα αρχεία και την ιστοσελίδα του Υπουργείου Εξωτερικών ουδέποτε έχω συναντηθεί με τον εν λόγω Γερμανό αξιωματούχο. Η ερώτησή σας για ενδεχόμενη συνάντησή μου με τον κ. Μπόργιανς και δήθεν άρνησή μου να δεχθώ την λίστα θα μπορούσε να διαλευκανθεί με μια απλή αναζήτηση στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εξωτερικών www.mfa.gr όπου καταγράφονται οι συναντήσεις της εκάστοτε πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΞ.

3 Είναι κατ’ εξοχήν δείγμα εμπαθούς ανευθυνότητας να γράφετε ότι κατά την περίοδο εκείνη Υπουργός Εξωτερικών ήταν ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος. Ο κ. Βενιζέλος την περίοδο εκείνη δεν ήταν ούτε Υπουργός Εξωτερικών ούτε Υπουργός Οικονομικών.

Η αναζήτηση των αληθών πραγματικών περιστατικών θα ήταν εξαιρετικά απλή υπόθεση, αν είχατε την στοιχειώδη εντιμότητα να τα αναζητήσετε. Γιατί όλοι οι εμπλεκόμενοι, και ιδίως ο κ. Μπόργιανς, έχουν δώσει «on camera» ξεκάθαρες απαντήσεις για το χρόνο παράδοσης της λίστας στις ελληνικές αρχές. Εκφράζω τη λύπη και την αγανάκτησή μου γιατί χρησιμοποιείτε καταχρηστικά ένα εργαλείο του δημοκρατικού μας πολιτεύματος, την κατάθεση ερωτήσεων προς την κυβέρνηση, με αποκλειστικό στόχο την συκοφάντηση των πολιτικών σας αντιπάλων. Η λύπη και η οργή μου είναι ακόμα μεγαλύτερη αφού ανάμεσα στους 20 υπογράφοντες περιλαμβάνονται και πρώην δημοσιογράφοι (της ΕΡΤ), οι οποίοι θα όφειλαν να έχουν στοιχειώδη γνώση των κανόνων δεοντολογίας.

Αντιλαμβάνομαι ότι η κατάθεση της ερώτησή σας προς τον Υπουργό Εξωτερικών ένα και μόνο σκοπό εξυπηρετεί: τη δημιουργία εντυπώσεων με την ενσυνείδητη διάδοση ψευδών και ανυπόστατων πληροφοριών. Η λασπολογία μπορεί πράγματι να έχει βραχυπρόθεσμα θετικά αποτελέσματα για τον λασπολόγο. Δεν είναι άλλωστε πολύ μακρινές οι εποχές όταν, σε ολοκληρωτικά καθεστώτα και πολιτικά κόμματα, η βιομηχανία κατασκευής ενόχων είχε αναχθεί σε υπέρτατο επαναστατικό καθήκον. Σε μια όμως δημοκρατική και ευνομούμενη πολιτεία, θα έπρεπε να έχετε ήδη αντιληφθεί, ότι ο ψεύτης και ο λασπολόγος τον πρώτο μόνο χρόνο χαίρονται.

Δημήτρης Κούρκουλας
Πρώην Υφυπουργός Εξωτερικών»


Την πρώην κυβέρνηση εγκαλεί για τη μη παραλαβή της λίστας Μπόργιανς το υπουργείο Εξωτερικών
Σύμφωνα με έγγραφα που στάλθηκαν στη Βουλή η κυβέρνηση Σαμαρά επέλεξε να μην ανταποκριθεί στο αίτημα αποστολής των στοιχείων - «Γελοιότητες» απαντά η πλευρά του πρώην πρωθυπουργού: Η «προσφορά» ήταν για 1000 Γερμανούς και όχι για Έλληνες φοροφυγάδεςΈγγραφα που θα προκαλέσουν αναταράξεις στο πολιτικό σκηνικό διαβίβασε στην Βουλή ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου. Μετά από ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με την «λίστα Μπόργιανς» ο υπουργός διαβίβασε επιστολές του προξενείου της Ελλάδας στο Ντίσελντορφ προς τον κ. Κώστα Μπούρα, τότε διευθυντή του γραφείου του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά που δείχνουν ότι ήδη από το 2012 είχε γίνει προταθεί στην τότε κυβέρνηση να πάρει την περίφημη λίστα Μπόργιανς.

Σύμφωνα με την απάντηση του κ. Κοτζιά:

1. Ύστερα από έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε σειρά αρχείων, βρέθηκε στα αρχεία του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στο Ντύσσελντορφ, έγγραφο με ημερομηνία 8.10.2012, στο οποίο ο τότε επικεφαλής της εν λόγω Αρχής καταγράφει ότι ο υπουργός Οικονομικών του κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας, Δρ Νόρμπερντ Βάλτερ Μπόργιανς, του απηύθυνε έγγραφη πρόσκληση, προκειμένου να συναντηθούν στις 22.10.2012 και να συζητήσουν περί «οικονομικής κρίσεως και CD με στοιχεία καταθετών φοροφυγάδων»

2. Στη συνέχεια ο Έλληνας Γενικός Πρόξενος απέστειλε το ως άνω έγγραφο στις Αρχές Αθηνών ενώ ταυτόχρονα αιτήθηκε από την πρεσβεία της Ελλάδος στο Βερολίνο να του παρασχεθούν τυχόν οδηγίες και συμπληρωματικές πληροφορίες ενόψει της συνάντησής του με τον Δρ Βάλτερ Μπόργιανς. Δεν έχει ανευρεθεί, ακόμα, στο αρχείο του Γενικού Προξενείου Ντύσσελντορφ κάποια έγγραφη απάντηση με οδηγίες προς το Γενικό Προξενείο σε συνέχεια του αιτήματός του.

3. Η ανωτέρω συνάντηση έλαβε χώρα στις 22.10.2012 στο γραφείο του Δρ Βάλτερ Μπόργιανς. Μάλιστα, στις 14.11.2012, ο Δρ. Μπόργιανς απηύθυνε νέα επιστολή προς τον Έλληνα γενικό πρόξενο, ευχαριστώντας τον για την προαναφερόμενη συνάντηση. Παράλληλα, αναφέρθηκε και στην πρόταση να επισκεφτούν Έλληνες αξιωματούχοι την υπηρεσία εσόδων της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας διευκρινίζοντας ότι πρόκειται για ανοικτή πρόσκληση και εκφράζοντας επίσης την ευχή να υπάρξει συναίνεση επ' αυτού εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης.

4. Από τα έγγραφα συνάγεται ότι η τότε ελληνική κυβέρνηση δεν αιτήθηκε όπως της περιέλθουν τα ως άνω στοιχεία.

5. Στις 19.11.2012 ο γενικός πρόξενος απευθύνθηκε εγγράφως στον τότε υφυπουργό Οικονομικών Γιώργο Μαυραγάνη ενημερώνοντας ότι «στην συνέχεια τηλεφωνικών οδηγιών» που έλαβε από αρμόδιο στέλεχος του πολιτικού γραφείου του τότε πρωθυπουργού, ειδικότερα τον Διευθυντή του κ. Κώστα Μπούρα, απέρριψε την πρόταση του Δρ. Βάλτερ Μπόργιανς για ενδεχόμενη συνεργασία στο θέμα της οικονομικής κρίσεως και του CD με στοιχεία καταθετών φοροφυγάδων και αρνήθηκε την παραλαβή των ως άνω στοιχείων.

Το Υπουργείο Εξωτερικών ως οφείλει θα συνεχίσει την έρευνα του θέματος».

Δείτε τα έγγραφα
















Δείτε στο επόμενο έγγραφο τι λέει ο ηλίθιος Πρόξενος που δεν καταλαβαίνει αγγλικά!!!
Λέει στον Μαυραγάνη ότι "ο Μποργιανς παραμένει ανοιχτός για συνεργασία για το CD και επικαλείται τη στήριξη του Σόιμπλε"... ο ηλίθιος Πρέσβης δηλ. λέει στον Μαυραγάνη ότι συμφωνεί κι ο Σόιμπλε ενώ η αλήθεια είναι ότι ο Σόιμπλε είναι στα μαχαίρα με το Μπόργιανς για τις λίστες.
Στο επόμενο έγγραφο που είναι η απάντηση (στα αγγλικά) του Μποργιανς στον ηλίθιο Πρέσβη Πλεξίδα φαίνεται ξεκάθαρα ότι ο Μπόργιανς επικαλείται τη στήριξη Σόιμπλε στο να ΕΠΙΣΚΕΥΘΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΦΟΡΙΑΚΟΙ ΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ και όχι στο να υπάρξει συνεργασία για τη λίστα