17 Φεβρουαρίου 2016

Στην Αθήνα έφεραν διακοπές τη ΣΥΡΙΖΑία συντάκτρια της έκθεσης για τα 4 κανάλια

Την Αθήνα είχε επισκεφθεί η Μαρία Λουίζα Στάσι, συντονίστρια του Πανεπιστημίου της Φλωρεντίας, και συντάκτρια της μελέτης για τα τέσσερα κανάλια, την προηγουμένη της συζήτησης στη Βουλή της τροπολογίας Παππά όπως αναφέρουν "Τα Νέα".

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, που επικαλείται σχετική απόφαση της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης με ημερομηνία 1 Φεβρουαρίου 2016, η κυρία Στάσι ήλθε στην Αθήνα στις 3 Φεβρουαρίου, για τέσσερις μέρες, με έξοδα του Ελληνικού Δημόσιου για να έχει επαφές με τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά και τον Γενικό Γραμματέα Ενημέρωσης Λευτέρη Κρέτσο, ενώ την επομένη, 4 Φεβρουάριου, συζητήθηκε στη Βουλή η επίμαχη τροπολογία για τα κανάλια.

Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση επικαλείται έκθεση του Πανεπιστήμιου Φλωρεντίας, υποστηρίζοντας ότι τα κανάλια Πανελλαδικής Εμβέλειας πρέπει να είναι μόνο τέσσερα.

Η τετραήμερη φιλοξενία της κ. Στάσι φαίνεται ότι κόστισε 750 ευρώ στο Ελληνικό Δημόσιο, ωστόσο δεν έχει γίνει γνωστό αν και πόσο κόστισε η εκπόνηση της επίμαχης έκθεσης για το ελληνικό τηλεοπτικό τοπίο από το πανεπιστήμιο της Φλωρεντίας.

Την οικονομική αιμορραγία για το δημόσιο από το κλείσιμο υγιών επιχειρήσεων, επισημαίνουν στο μεταξύ πηγές της Ένωσης Ιδιοκτητών Τηλεοπτικών Σταθμών. Τονίζουν δε, ότι από την έναρξη της ιδιωτικής τηλεόρασης, έχουν διατεθεί προς το ελληνικό δημόσιο επενδύσεις 8 δισεκατομμυρίων ευρώ, ενώ η ετήσια συνεισφορά φτάνει στα 350 εκατομμύρια.