26 Φεβρουαρίου 2016

Μακελειό στο Κάνσας: Αφροαμερικανός πυροβόλησε και σκότωσε τουλάχιστον 4 άνθρωπους

Νεκρός και ο δράστης από πυρά αστυνομικών - Οι επιθέσεις έγιναν σε τουλάχιστον 5 σημεία λέει η αστυνομία - Έως και 30 οι τραυματίεςΜακελειό με τουλάχιστον 4 νεκρούς και έως και 30 τραυματίες σημειώθηκε στην μικρή πόλη Χέστον του Κάνσας.
Δράστης φέρεται να είναι ο 38χρονος Σέντρικ Φορντ, ο οποίος στο παρελθόν είχε καταδικαστεί για κλοπή και άλλα αδικήματα.

Σύμφωνα με την αστυνομία ο αριθμός των θυμάτων μπορεί να ανέρχεται και σε 7 καθώς ο Φορντ φέρεται να κυκλοφορούσε με το αυτοκίνητό του και να πυροβολεί αδιακρίτως.

Επίκεντρο πάντως της επίθεσής του ήταν τα γραφεία της εταιρείας Excel Industries στην οποία ο 38χρονος Αφροαμερικανός εργαζόταν στο παρελθόν ως ελαιοχρωματιστής.


Στο προφίλ του Φορντ στο Facebook υπάρχουν φωτογραφίες με τον ίδιο να κρατάει όπλα και να κάνει «προπόνηση» στη σκοποβολή.



Επρόκειτο για «εργαζόμενο ή πρώην εργαζόμενο στην Εξέλ. Μπορεί να είχε απολυθεί», είπε ο σερίφης της πόλης. «Είναι ένα φρικτό περιστατικό αυτό που έγινε εδώ. Θα βυθίσει στη θλίψη πολλούς ανθρώπους», συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με εργαζόμενο σε τοπικό νοσοκομείο, τουλάχιστον πέντε από τους τραυματίες βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση.

Η εταιρεία Εξέλ παράγει προϊόντα για τη φροντίδα γκαζόν.