11 Φεβρουαρίου 2016

Δ. Σταμάτης: Η "διαπλοκή" έκανε τον ΣΥΡΙΖΑ από ένα κόμμα του 4% σε κυβέρνηση

Σαφείς αιχμές για «παιχνίδι» του ΣΥΡΙΖΑ με την διαπλοκή αλλά και πως η κυβέρνηση της ΝΔ έπεσε εξαιτίας αυτής άφησε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Δημήτρης Σταμάτης μιλώντας στη Βουλή.

Ο στενός συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά τόνισε απευθυνόμενος προς τους βουλευτές της συμπολίτευσης: «Αφού θέλετε να μιλήσουμε για διαπλοκή ας συζητήσουμε ποια συμφέροντα έριξαν την κυβέρνηση Σαμαρά και πήγαν τον ΣΥΡΙΖΑ, με εκατό συνιστώσες, στο 36%».

Παράλληλα, ο κ. Σταμάτης με νόημα τόνισε ότι η Ιστορία γράφεται μετά από καιρό και τότε θα δούμε γιατί έπεσε ο Αντώνης Σαμαράς. Η αναφορά του «γαλάζιου» βουλευτή προκλήθηκε από τις τελευταίες τοποθετήσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και του ίδιου του πρωθυπουργού για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών καναλιών, μετά και το «βέτο» που έθεσε η ΝΔ στην προσπάθεια της κυβέρνησης να δημιουργήσει ένα νέο καθεστώς στο Ραδιοτηλεοπτικό τοπίο.

Επίσης, ο κ. Σταμάτης κατήγγειλε την αντισυνταγματικότητα των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου που κυρώνει σήμερα η Ολομέλεια της Βουλής, λέγοντας σχετικά: «Η Βουλή δεν μπορεί να υποκαθίσταται από άλλους πολιτειακούς παράγοντες».

Η αναφορά, φυσικά, είχε ως στόχο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, καθώς η υπογραφή του κείτεται φαρδιά πλατιά στις περίφημες ΠΝΠ.

 Αλέξανδρος Διαμάντης
http://www.liberal.gr/arthro/32771/politiki/2016/d-stamatis-i-diaploki-ekane-ton-syriza-apo-ena-komma-tou-4-se-kubernisi.html