02 Φεβρουαρίου 2016

ΔΕ ΜΑΣ ΤΑ ΔΙΝΑΝ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΙΣΘΟΥΣ ΔΥ! 50 δισ. θα κοστίσει στη Γερμανία το μεταναστευτικό τα επόμενα δύο χρόνια

Μια νέα έκθεση από το Cologne Institute for Economic Research, που δημοσιεύεται σήμερα, υπολογίζει το κόστος για τον γερμανικό προϋπολογισμό από την έλευση εκατοντάδων χιλιάδων μεταναστών στη χώρα στα 50 δισ. για την περίοδο 2016-2017.

Σύμφωνα με τους Γερμανούς οικονομικούς εμπειρογνώμονες, η Γερμανία θα χρειαστεί 22 δις φέτος και ακόμη 27 του χρόνου για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις για στέγαση, σίτιση και ενσωμάτωση των προσφύγων και μεταναστών που φτάνουν στην χώρα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν νωρίτερα στον μήνα, η Γερμανία έχει δεχθεί ήδη περίπου ένα εκατομμύριο μετανάστες στα εδάφη της, ενώ υπολογίζεται ότι ακόμη ένα θα προστεθεί φέτος, με πολλούς στην Γερμανία να κατακρίνουν την Καγκελάριο Μέρκελ για την μεταναστευτική της πολιτική και να ζητούν σκλήρυνση της γραμμής στο ζήτημα αυτό.

Μόλις χθες, ο Υπουργός Οικονομικών, Σόιμπλε, προειδοποίησε, εν όψει και των περιφερειακών εκλογών που θα διεξαχθούν σε έξι εβδομάδες, ότι οι Γερμανοί πολίτες αμφισβητούν την ικανότητα και δυνατότητα της πολιτείας να αντιμετωπίσει το εκρηκτικό αυτό ζήτημα.