22 Φεβρουαρίου 2016

ΑΛΕΞΗ ΚΕΡΔΑΜΕ! Η Κομισιόν «βλέπει» ανοιχτά τα σύνορα με τα Σκόπια… και στην Ειδομένη έχουν στριμωχτεί 5.000 λάθρο

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν θεωρεί πως τα σύνορα με την ΠΓΔΜ είναι κλειστά, καθώς σύμφωνα με την εκπρόσωπο Τύπου για τη μετανάστευση, Νατάσα Μπερτό, ο διάλογος μεταξύ των κρατών των Δυτικών Βαλκανίων, απ’ όπου περνούν οι ροές των μεταναστών, είναι ανοιχτός και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή «συνεχίζει να δρα ως συντονιστής μεταξύ τους».

Την ώρα που οι τελευταίες πληροφορίες που έρχονται από την Ειδομένη κάνουν λόγο για τεράστια συμφόρηση στα σύνορα μεταξύ ΠΓΔΜ και Ελλάδας, η κυρία Μπερτό, σε ερώτηση δημοσιογράφου δήλωσε πως «οι διαχειριστές των συνόρων γνωρίζουν περισσότερες λεπτομέρειες» και ότι η Επιτροπή είναι «αρκετά χαρούμενη» με την συμφωνία της Συνόδου Κορυφής στο Συμβούλιο στις 18 και 19 Φεβρουάριου, επαναλαμβάνοντας παράλληλα ότι η συμφωνία προέβλεπε την άμεση και αυτόματη ενημέρωση όλων των πλευρών.

Για την εκπρόσωπο Τύπου της Επιτροπής «δεν υφίσταται πλήρες κλείσιμο των συνόρων» και το πλαίσιο επικοινωνίας των Δυτικών Βαλκανίων παραμένει ενεργό και δρούσε κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Τέλος, η Νατάσα Μπερτό τόνισε πως «υπάρχει κινητικότητα κατά μήκος των συνόρων» και επανέλαβε πως οι Ευρωπαίοι ηγέτες δεσμεύτηκαν σε μια «ευρωπαϊκή λύση».