29 Φεβρουαρίου 2016

5.000 ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ κι ο Δρίτσας κάνει διαπιστώσεις: Η κατάσταση στον Πειραιά σήμερα «ξέφυγε»

Σε κακή συνεννόηση μεταξύ της εταιρίας και των πρακτορείων οφείλεται ο πανικός που επικράτησε κατά την άφιξη των μεταναστών το πρωί της Δευτέρας, στο λιμάνι του Πειραιά, σύμφωνα με τον Θοδωρή Δρίτσα.

Ο υπουργός Ναυτιλίας αναφερόμενος στην κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στη χώρα με τους πρόσφυγες και τους μετανάστες δήλωσε «Η σημερινή μέρα είναι δύσκολη και για το λιμάνι του Πειραιά ιδιαίτερα, αλλά νομίζω ότι η εβδομάδα που ξεκινά θα οδηγήσει σε εξομάλυνση».

Σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ1 ο κ. Δρίτσας είπε ότι η άφιξη το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά ενός πλοίου με 1.800 πρόσφυγες και μετανάστες «ήταν κάτι που ξέφυγε από τον σχεδιασμό»για ανάσχεση των ροών από τα νησιά και το απέδωσε, σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχει, σε «κακή συνεννόηση μεταξύ της εταιρίας και των πρακτορείων».

«Ελπίζω ότι δεν θα ξανασυμβεί», ανέφερε και πρόσθεσε ότι «σήμερα δεν αναμένονται νέες αφίξεις σημαντικές και το ίδιο και μέχρι αύριο το μεσημέρι».

Εκτίμησε ως εκ τούτου ότι θα υπάρξει από εδώ και πέρα επιβράδυνση και ότι επισήμανε ότι τα νησιά δεν έχουν πιεστεί πάρα πολύ, επομένως υπάρχει ένα περιθώριο να μείνει εκεί για λίγες μέρες ένας αριθμός ανθρώπων.