26 Φεβρουαρίου 2016

ΜΕΤΑ ΑΠΟ 70 ΧΡΟΝΙΑ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΠΑΛΙ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΜΕ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΚΑΜΜΕΝΟΥ! Ξεκινά περιπολίες το ΝΑΤΟ – Τα πλοία που μετέχουν και η αποστολή τους (ΦΩΤΟ)

Ξεκινούν οι περιπολίες του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο όπως άλλωστε είχε εξαγγελθεί με στόχο τον περιορισμό των προσφυγικών ροών.

Το ΝΑΤΟ επί της ουσίας θα εποπτεύει την επιχείρηση αποτροπής και επαναπροώθησης των προσφύγων στην Τουρκία που έχει αναλάβει η Frontex.
Προϊστάμενος της μεικτής επιχείρησης ΕΕ και ΝΑΤΟ στο Αιγαίο αναλαμβάνει ο Αμερικανός ναύαρχος Μαρκ Φέργκιουσον, διοικητής της JFC της Νάπολης και όχι ο Άγγλος ναύαρχος Κλάιβ Τζονστόουν όπως αρχικά είχε προγραμματιστεί.

Όπως αναφέρει το ΕΘΝΟΣ το ΝΑΤΟ αποφάσισε ότι θα ήταν καλύτερα να τεθεί επικεφαλής της επιχείρησης ένας Αμερικανός έτσι ώστε να έχει μεγαλύτερη επιρροή στους Τούρκους. Ο Αμερικανός θα ενημερώσει τον τακτικό διοικητή της SNMG2, τον Γερμανό Τζον Κλάιν ο οποίος θα βρίσκεται στο γερμανικό πλοίο ΒΟΝΝ και θα έχει ως συμβούλους του δύο αξιωματικούς, έναν από την Τουρκία και έναν από την Ελλάδα.

Τα ΝΑΤΟικά πλοία θα συνεργάζονται με τις τοπικές Αρχές. Η Ελλάδα και η Τουρκία θα έχουν συνδέσμους πάνω στη γερμανική ναυαρχίδα που επιτόπου θα επιλύουν τυχόν προβλήματα και διαφορές που προκύπτουν κατά τη διάρκεια των αποστολών. Οι σύνδεσμοι αυτοί θα υποβοηθούν το έργο του επιχειρησιακού διοικητή της ΝΑΤΟικής δύναμης.

Τη δύναμη του ΝΑΤΟ (SNMG2 2) θα αποτελούν το γερμανικό πολεμικό πλοίο FGS Bonn, το καναδικό HMCS Fredericton, το τουρκικό TCG Barbaros, το ιταλικό ITS Libeccio και την ελληνική φρεγάτα Σαλαμίς.

Δείτε εικόνες:


Το γερμανικό FGS Bonn

Το καναδικό HMCS Fredericton

Το τουρκικό TCG Barbaros

Το ιταλικό ITS Libeccio

Η ελληνική φρεγάτα Σαλαμίς