16 Φεβρουαρίου 2016

Έτινγκερ για την πρόεδρο του ακροδεξιού AfD: Αν την είχα παντρευτεί, θα πυροβολούσα τον εαυτό μου

Πόλεμος έχει ξεσπάσει ανάμεσα στον Γερμανό επίτροπο για την Ψηφιακή Οικονομία και Κοινωνία και την Φράουκε Πέτρι, που είχε δηλώσει πρόσφατα ότι «οι αστυνομικοί στην ανάγκη θα μπορούσαν να πυροβολήσουν τους πρόσφυγες»

«Αν είχα παντρευτεί αυτή τη γελοία γυναίκα, θα πυροβολούσα σήμερα τον εαυτό μου νυχτιάτικα», δήλωσε ο Ευρωπαίος επίτροπος, αρμόδιος για την Ψηφιακή Οικονομία και Κοινωνία, Γκίντερ Ετινγκερ, αναφερόμενος στην αρχηγό του ευρωσκεπτικιστικού κόμματος «Eναλλακτική για τη Γερμανία», (Αfd) Φράουκε Πέτρι.

Η άκομψη δήλωση του Ευρωπαίου επιτρόπου για την επικεφαλής του γερμανικού ξενοφοβικού κόμματος ΑfD έχει προκαλέσει σάλο στη Γερμανία με τον Τύπο της χώρας να επισημαίνει ότι ο Έτινγκερ απάντησε με το ίδιο νόμισμα στην Πέτρ, αναφερόμενος στις πρόσφατη δήλωσή της ότι οι αστυνομικοί στην ανάγκη θα μπορούσαν να πυροβολήσουν τους πρόσφυγες.

Εξάλλου και ο ίδιος έσπευσε να διευκρινίσει ότι η δήλωση του αναφερόταν στην «ντροπιαστική», όπως την χαρακτήρισε, δήλωση της Πέτρι ότι οι αστυνομικοί, αν βρεθούν σε ανάγκη, θα μπορούν να ανοίγουν πυρ κατά των προσφύγων.

Άμεση ήταν η αντίδραση της Γερμανίδας πολιτικού,  η οποία απάντησε με ειρωνικό ύφος στο διόλου κολακευτικό σχόλιο του Ευρωπαίου επιτρόπου σε βάρος της.

«Αναρωτιέμαι τι να σκέφτεται η σύζυγός του μετά από αυτή την δήλωση», υποστήριξε η Πέτρι.
Για τον λεκτικό «πόλεμο» που ξέσπασε μεταξύ Έτινγκερ και Πέτρι, η γερμανική εφημερίδα Bild σε άρθρο της γράφει  χαρακτηριστικά: «Ο Ευρωπαίος επίτροπος φαντάστηκε ένα γάμο με την αρχηγό του ξενοφοβικού κόμματος "Εναλλακτική για τη Γερμανία" Φράουκε Πέτρι».

Μίνα Αγγελίνη
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ