09 Φεβρουαρίου 2016

ΚΑΙ ΚΑΠΩΣ ΕΤΣΙ Ο ΑΛΕΞΗΣ ΕΛΥΣΕ ΚΑΙ ΤΟ "ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΙΓΑΙΟ"! ΝΑΤΟ: Εξετάζουμε σοβαρά το αίτημα της Τουρκίας για εμπλοκή μας στο Αιγαίο-Πανηγυρίζει η Κομισιόν

Tο ΝΑΤΟ θα λάβει πολύ σοβαρά το αίτημα της Τουρκίας για στήριξη στο προσφυγικό δηλωσε ο ΓΓ του ΝΑΤΟ Γένς Στόλτενμπεργκ μια μέρα πριν την Σύνοδο Υπουργών Άμυνας στις Βρυξέλλες.

Ο  ΓΓ τόνισε οτι θα συναντηθεί με τους Υπουργούς Άμυνας της Γερμανίας και της Τουρκίας στα πλαίσια της συνόδου των Υπουργών 'Αμυνας, αυριο 10 Φεβρουαρίου.

Ο Στόλτενμπεργκ πρόσθεσε οτι το ΝΑΤΟ θα υποστηρίξει την Τουρκία στο ζήτημα του προσφυγικού αλλα και "άλλους Συμμάχους αν το θελήσουν".

Οι δηλώσεις του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ γίνονται στον απόηχο δηλώσεων του Τούρκου Πρωθυπουργού Αχμέτ Νταβούτογλου μετα απο συνάντηση του με τη Γερμανίδα Καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ οτι οι δύο χώρες θα ζητήσουν στήριξη απο το ΝΑΤΟ στο προσφυγικό.

«Η Τουρκία και η Γερμανία θα παρουσιάσουν στο ΝΑΤΟ μια ατζέντα, σύμφωνα με την οποία το ΝΑΤΟ θα πρέπει να συμμετάσχει στο θέμα της εισροής προσφύγων από τη Συρία. Συγκεκριμένα, θα κάνουμε μια κοινή προσπάθεια, ώστε οι μηχανισμοί παρακολούθησης του ΝΑΤΟ να χρησιμοποιηθούν αποτελεσματικά στα σύνορα και στο Αιγαίο», δήλωσε ο Αχμέτ Νταβούτογλου.

Ελένη Παναγιώτου - Βρυξέλλες
http://www.onalert.gr/stories/stoltenberg-to-nato-tha-labei-poly-sobara-to-aitima-tis-tourkias-gia-stiriksi-sto-prosfygiko/47873

Κομισιόν: Χαιρέτισε την εμπλοκή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο για τους πρόσφυγες

Την πρόταση για εμπλοκή του ΝΑΤΟ στις προσπάθειες για μείωση των προσφυγικών ροών χαιρέτισε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Ερωτηθείς για τη χτεσινή επίσκεψη της Γερμανίδας Καγκελαρίου, Άνγκελα Μερκελ στην Τουρκία, ο εκπρόσωπος της Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς δήλωσε:

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή λαμβάνει υπόψη της τις δηλώσεις σχετικά με την εμπλοκή του ΝΑΤΟ στην ανακοπή των προσφυγικών ροών στο Αιγαίο. Η απόφαση ανήκει στο ίδιο το ΝΑΤΟ σε σχέση με την ευκαιρία και τους τρόπους της ενδεχόμενης εμπλοκής του. Εμείς χαιρετίζουμε όλες τις συζητήσεις που αφορούν πιθανά μέτρα αντιμετώπισης της προσφυγικής κρίσης, διάσωσης ανθρώπινων ζωών και διαχείρισης των προσφυγικών ροών και των εξωτερικών συνόρων».

Ο ίδιος επανέλαβε ότι «τα 10 χμ που χωρίζουν την Ελλάδα και την Τουρκία δεν μπορούν να είναι παράδεισος για διακινητές».