16 Φεβρουαρίου 2016

ΚΟΤΑ! ΕΙΝΑΙ ΣΤΑΛΙΝΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΥΒΕΙ! Βερναρδάκης: «Παθογένεια της Δημοκρατίας» η αυτονόμηση των ΜΜΕ

Ο υπουργός αναφέρθηκε και στο ζήτημα των μετακλητών υπαλλήλων λέγοντας: «Τα στοιχεία είναι καταλυτικά για μετακλητούς υπαλλήλους… Είμαι υπέρ του αυστηρού περιορισμού των μετακλητών, όχι γιατί είναι συγγενείς, φίλοι ή κομματικοί αλλά γιατί συνιστούν παράλληλη διοίκηση»

«Παθογένεια της Δημοκρατίας» χαρακτήρισε την αυτόνομη λειτουργία των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Χριστόφορος Βερναρδάκης με παρέμβασή του στην Βουλή.

Μιλώντας στην επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης του κοινοβουλίου για το νομοσχέδιο που αφορά τον νέο τρόπο στελέχωσης της Δημόσιας Διοίκησης αναφέρθηκε και στο ζήτημα της λειτουργίας των ΜΜΕ λέγοντας: «Θεωρώ ότι μια από τις μεγάλες παθογένειες είναι η αυτονόμηση των ΜΜΕ…» προκαλώντας την αντίδραση του βουλευτή του Ποταμιού Ιάσωνα Φωτήλα.

Ο κ. Βερναρδάκης όμως επανήλθε, ολοκληρώνοντας τις απόψεις του αναφορικά με το πώς πρέπει να λειτουργούν τα ΜΜΕ: «Θεωρώ κι εξακολουθώ να το θεωρώ πως βασική παθογένεια της Δημοκρατίας στην Ελλάδα και στην Αμερική και στην Ευρώπη είναι η η αυτονόμηση συγκεκριμένων πολιτικό-οικονομικών κύκλων μέσω των ΜΜΕ, που δεν είναι Δημοκρατικά και κάνουν κατάχρηση του δημόσιου χαρακτήρα της ενημέρωσης και προφανώς χρειάζονται ρύθμιση! Τι ρύθμιση; Αυτό είναι άλλη συζήτηση!».

Εκτός αυτού, ο υπουργός αναφέρθηκε και στο ζήτημα των μετακλητών υπαλλήλων λέγοντας: «Τα στοιχεία είναι καταλυτικά για μετακλητούς υπαλλήλους… Είμαι υπέρ του αυστηρού περιορισμού των μετακλητών, όχι γιατί είναι συγγενείς, φίλοι ή κομματικοί αλλά γιατί συνιστούν παράλληλη διοίκηση».

Χρήστος Μπόκας
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ