16 Φεβρουαρίου 2016

Ο διαχρονικός πόλεμος του ΔΟΛ κατά της ΝΔ, και η απαράδεκτη επίσκεψη Μητσοτάκη

Η επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στις εγκαταστάσεις του ΔΟΛ, και η συνάντηση που είχε με τα διευθυντικά στελέχη του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη, προκάλεσε πλήθος συζητήσεων και σχολίων.

Η σημειολογία της στιγμής είναι εκκωφαντική. Ο ΔΟΛ είναι ο αδύναμος κρίκος του μιντιακού κατεστημένου, από πλευράς οικονομικών μεγεθών, την ίδια στιγμή ωστόσο έχει το σημαντικότερο legacy επηρεασμού των πολιτικών εξελίξεων.

Δεν είναι τυχαίο ότι το μεγάλο ανοικτό μέτωπο της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα είναι με τον Σταύρο Ψυχάρη, και τη γραμμή που περνάει το αφεντικό του ΔΟΛ στο “Βήμα της Κυριακής” και στα “Νέα”.

Όπως και δεν ήταν τυχαία η επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη να βρεθεί στα γραφεία του Συγκροτήματος Λαμπράκη, στη δεδομένη χρονική συγκυρία, με ένα μεγάλο ερωτηματικό για το κατά πόσο η δύναμη της εικόνας βοηθάει το προφίλ του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Και, για να μην  ξεχνιόμαστε. Ο ΔΟΛ και τα μεγάλα εκδοτικά συγκροτήματα έχουν συνδεθεί ιστορικά και διαχρονικά με λυσσώδη πόλεμο κατά της Νέας Δημοκρατίας. Από την εποχή που ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης έκανε λόγο για διαπλεκόμενα συμφέροντα, με την ανατροπή της κυβέρνησής του από τον Αντώνη Σαμαρά, που άνοιξε το δρόμο στη λαίλαπα της επιστροφής του παπανδρεϊσμού στην εξουσία, μέχρι τον Μιλτιάδη Έβερτ και τον Κώστα Καραμανλή.

Για όλους τους παραπάνω λόγους, η ιστορική μνήμη… χλιμιντρίζει. Και απορεί με την επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη, την οποία ήδη αξιοποίησε ο προπαγανδιστικός μηχανισμός του ΣΥΡΙΖΑ, για να περάσει το μήνυμα ότι “ο πρόεδρος της ΝΔ στηρίζει τη διαπλοκή”.


http://ysterografa.gr/