12 Φεβρουαρίου 2016

ΒΙΝΤΕΟ-ΚΛΑΜΑ! Αγρότες απ'την Κρήτη κυνηγάνε ΜΑΤ και περιπολικά στην Αθήνα-Πολιορκούν το Υπ.Αγρ. Ανάπτυξης-Μπλόκα Αστυνομίας γύρω απ'την Αθήνα

Πρωτοφανείς εικόνες με άντρες των ΜΑΤ να τρέχουν και τους αγρότες να τους κυνηγούν στο κέντρο της Αθήνας - Επέστρεψαν στο υπουργείο, άναψαν καπνογόνα και δηλώνουν ανυποχώρητοι - «Μας υποδέχτηκαν σαν τραμπούκους, ενώ ήρθαμε να διαδηλώσουμε ειρηνικά», καταγγέλλουν οι Κρητικοί
Απίστευτες εικόνες, με τους αγρότες από την Κρήτη να κυνηγούν άντρες των ΜΑΤ στο κέντρο της Αθήνας εκτυλίχθηκαν το πρωί της Παρασκευής. Οι συγκεντρωμένοι στην πλατεία Βάθη Κρητικοί έμαθαν ότι η αστυνομία μπλοκάρει ένα αυτοκίνητο με αγροτικά προϊόντα στην πλατεία Καραϊσκάκη και ξεκίνησαν για εκεί τρέχοντας. Οι τηλεοπτικές κάμερες μετέδωσαν ένα πρωτοφανές κυνηγητό, όπου μπροστά έτρεχαν άντρες των ΜΑΤ και αρκετά πιο πίσω αγρότες τους κυνηγούσαν!

Αγρότες κυνήγησαν τα ΜΑΤ στην πλατεία Καραϊσκάκη




Λίγα λεπτά αργότερα επέστρεψαν στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, όπου εξοργισμένοι πέταξαν ντομάτες, πορτοκάλια και άναψαν καπνογόνα.



Οι αγρότες από την Κρήτη είχαν φτάσει νωρίτερα στην πλατεία Βάθη, στο υπουργείο, με τις κατσούνες (τις κρητικές μαγγούρες) στα χέρια, φωνάζοντας «Αγρότη, πολέμα σου πίνουνε το αίμα» και ζητώντας να φτάσουν μέχρι την πόρτα του υπουργείου και να διαδηλώσουν ειρηνικά.

Στο κτήριο όμως συνάντησαν πολύ ισχυρή αστυνομική δύναμη που δεν τους επέτρεπαν να περάσουν και στο σημείο υπήρξε μικροένταση. «Μας υποδέχτηκαν σαν να είμαστε τραμπούκοι με τα ΜΑΤ μπροστά από το Υπουργείο. Φορούν μάσκες και είναι έτοιμοι να μας ψεκάσουν. Εμείς ήρθαμε για να διαδηλώσουμε ειρηνικά», δηλώνουν οι αγρότες έξω από το υπουργείο.



Με πανό στα οποία έγραφαν «όχι στη φτώχεια και το ξεκλήρισμα της αγροτιάς» και «πάρτε πίσω το νόμο λαιμητόμο» οι περίπου 2.000 αγρότες από τα Χανιά και το Ηράκλειο έφτασαν τα ξημερώματα στην πρωτεύουσα.

«Μας πήραν τα όπλα μας, τα τρακτέρ μας», λένε οι αγρότες από την Κρήτη και δηλώνουν αποφασισμένοι να κατασκηνώσουν έξω από τη Βουλή. «Δεν έχουν ιδέα από τη γη, πρέπει να καταλάβουν, οι αποφάσεις δεν μπορούν να παίρνονται από μια καρέκλα», λένε.

Οι Κρητικοί αγρότες στον Πειραιά τα ξημερώματα της Παρασκευής


Οι αγρότες από την Κρήτη αργότερα θα συναντηθούν με τους ανθοπαραγωγούς από το μπλόκο στα διόδια των Αφιδνών και θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας. Στην Πλατεία Βάθη θα μείνουν έως τις 5 το απόγευμα όταν και θα αναχωρήσουν για το Σύνταγμα.

Αγρότες από την Κρήτη κυνήγησαν τα ΜΑΤ στην πλατεία Καραϊσκάκη!

Ξεκίνησε η απόβαση των αγροτών – Σε ετοιμότητα η αστυνομία
Έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης βρίσκονται αυτή την ώρα οι αγρότες από την Κρήτη, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για το Ασφαλιστικό και το σχέδιο της κυβέρνησης.




Μάλιστα, όπως φαίνεται και στο παρακάτω βίντεο οι αγρότες προσπαθούν να διαπραγματευτούν με τους αστυνομικούς έτσι ώστε να τους αφήσουν να περάσουν μέχρι την είσοδο του υπουργείου και να διαδηλώσουν για δύο ώρες.








Έξω από το κτίριο του υπουργείου έχουν συγκεντρωθεί περίπου δύο χιλιάδες αγρότες από την Κρήτη, οι οποίοι έφτασαν με τρία πλοία, νωρίς το πρωί, στο λιμάνι του Πειραιά.


Ορισμένοι από αυτούς κατευθύνονται στην πλατεία Κάνιγγος, έξω από το παλιό κτίριο του υπουργείου Εμπορίου, στο οποίο τώρα στεγάζονται υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομίας.

Την ίδια ώρα στα διόδια στην είσοδο της Αθήνας η αστυνομία σταματά ακόμη και τα φορτηγά προκειμένου να ελέγξει αν κουβαλούν τρακτέρ.


Στη συνέχεια οι αγρότες της Κρήτης αναμένεται να συναντηθούν με τους ανθοπαραγωγούς από το μπλόκο στα διόδια των Αφιδνών, με τους οποίους θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας, ενώ θα μείνουν όλοι τους στην Πλατεία Βάθη έως τις 5 το απόγευμα και στη συνέχεια θα αναχωρήσουν για το Σύνταγμα.

Δεκάδες πούλμαν με αγρότες από το μπλόκο της Νίκαιας ταξιδεύουν για Αθήνα και βρίσκονται καθ” οδόν, καθώς επίσης και ένα κομβόι 20 αγροτικών οχημάτων από το συγκεκριμένο μπλόκο.

Το ραντεβού έχει δοθεί στην Ομόνοια όπου και θα υπάρξει προσυγκέντρωση, έτσι ώστε όλοι εν συνεχεία να πάνε στο Σύνταγμα, για να στηθούν σκηνές και ειδικές κατασκευές που θα φιλοξενήσουν τους αγρότες, για το διήμερο Παρασκευή- Σάββατο.


Για να διευκολυνθεί η μετακίνηση των αγροτών ανοιχτά είναι από το βράδυ της Πέμπτης τα Τέμπη με τους αγρότες να ανακοινώνουν ότι θα μείνουν ανοιχτά μέχρι τις 12 σήμερα το μεσημέρι.


Πάντως, στάση αναμονής τηρούν οι αγρότες του μπλόκου των Τεμπών, περιμένοντας από την κυβέρνηση και τα κόμματα να πάρουν θέση επί των τεκμηριωμένων προτάσεων που κατέθεσαν για Ασφαλιστικό, φορολογικό και κόστος παραγωγής και συγκεκριμένη πρόσκληση του Πρωθυπουργού για να ξεκινήσει ο διάλογος, καθώς όπως έχουν ξεκαθαρίσει δεν μπορεί να γίνει πριν την ολοκλήρωση των αγροτικών κινητοποιήσεων στην Αθήνα.

Σε ετοιμότητα η αστυνομία
Επί ποδός βρίσκεται η αστυνομία που έχει ετοιμάσει τρεις ζώνες ελέγχου, έτσι ώστε να μην φτάσουν στο Σύνταγμα τα τρακτέρ.


Η πρώτη ζώνη ελέγχου είναι εκεί που υπάρχουν μπλόκα των αγροτών στην Αττική, δηλαδή στα διόδια Αφιδνών, στον κόμβο Μαρκοπούλου, στο Καλαμάκι, στον Μαραθώνα, στην Πάχη Μεγάρων, και στο 57ο χιλ. της Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας.

Η δεύτερη ζώνη της Αστυνομίας θα είναι περιμετρικά της Αθήνας (Σταυρός Αγίας Παρασκευής, Αττική Οδός, Χαλυβουργική κ.ά.) και στο λιμάνι του Πειραιά, ενώ η τελευταία στο κέντρο και συγκεκριμένα στις εισόδους που οδηγούν στο Σύνταγμα.

Δείτε το βίντεο:



Με τρακτέρ επιχειρούν να φτάσουν στην Αθήνα οι αγρότες από την Πελοπόννησο-Μλόκο της Αστυνομίας στον Ισθμό

Αλλάζει τα σχέδιά της η κυβέρνηση και δεν επιτρέπει σε κανένα τρακτέρ να πλησιάσει την Αθήνα, καταγγέλλουν οι αγρότες της Πελοποννήσου, που επρόκειτο να ξεκινήσουν το πρωί για το Σύνταγμα.

Όπως τονίζει μέλος του συντονιστικού του μπλόκου του Ισθμού, υπήρχε η συμφωνία με τις αρχές να προπορευθούν 35 τρακτέρ, για συμβολικούς λόγους, και να ακολουθήσουν πίσω σε πορεία προς την Αθήνα τα αγροτικά οχήματα των χιλιάδων υπολοίπων. Όμως, η συμφωνία αυτή άλλαξε αιφνιδιαστικά νωρίς το πρωί της Παρασκευής, περίπου μια ώρα πριν ξεκινήσουν οι αγρότες. Ξαφνικά, κλούβες της αστυνομίας απέκλεισαν τον δρόμο στο ύψος του Ισθμού, ενώ η εντολή είναι πως κανένα τρακτέρ δεν πρόκειται να περάσει προς την Αθήνα. 

Οι αγρότες δηλώνουν πάντως προετοιμασμένοι και επιφυλάσσονται να απαντήσουν με νέο σχέδιο. «Εμείς τους την έχουμε στήσει πιο κάτω, δεν πειράζει, όπου μας κόψουν θα στρατοπεδεύσουμε και θα δούμε τι θα γίνει», δηλώνει το ίδιο μέλος του συντονιστικού των αγροτών και προειδοποιεί πως «θα είναι πολύ χειρότερα αν μας κόψουν στο δρόμο».