18 Φεβρουαρίου 2016

ΤΟΝ ΠΟΥΛΟ Ο ΠΟΥΤΙΝ! Δεν θα μειώσει τελικά την παραγωγή πετρελαίου η Σαουδική Αραβία

Πως να μειώσουν το πετρέλαιο οι συγκεκριμένες χώρες όταν δεν έχουν καμία άλλη πηγή εσόδων... ΜΑ ΚΑΜΙΑ ΛΕΜΕ! Αν κόψει το πετρέλαιο για 2-3 μηνες η Σ. Αραβία θα γίνει επανάσταση στη χώρα...

Η απρόσμενη αυτή εξέλιξη έρχεται μετά από τη σύναψη συμφωνίας μεταξύ της Σαουδικής Αραβίας και της Ρωσίας την περασμένη Τρίτη, η οποία προέβλεπε «πάγωμα» της παραγωγής πετρελαίου στα επίπεδα του Ιανουαρίου 2011.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας δήλωσε σήμερα ότι το βασίλειο δεν πρόκειται να περιορίσει την παραγωγή πετρελαίου, έπειτα από συζητήσεις που έλαβαν χώρα στην Ντόχα νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο.

Η απρόσμενη αυτή εξέλιξη έρχεται μετά από τη σύναψη συμφωνίας μεταξύ της Σαουδικής Αραβίας και της Ρωσίας την Τρίτη, η οποία προέβλεπε «πάγωμα» της παραγωγής πετρελαίου στα επίπεδα του Ιανουαρίου 2011.

Στη συγκεκριμένη συμφωνία προχώρησαν πριν από δύο μέρες οι υπουργοί Πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας, της Ρωσίας, και άλλων μελών του OPEC, σε συνάντησή τους στην Ντόχα του Κατάρ.

Πρόκειται για μια ιστορική απόφαση με στόχο να σταθεροποιηθεί η τιμή του πετρελαίου, που έχει χάσει τα 2/3 της αξίας του από το καλοκαίρι του 2014.

Στις συζητήσεις έλαβαν μέρος ο Σαουδάραβας υπουργός Ali al-Naimi και ο Ρώσος ομόλογός του Alexander Novak, ωστόσο υπήρχαν συνομιλίες και διαβουλεύσεις με τους υπουργούς της Βενεζουέλας και του Κατάρ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, την περασμένη Τρίτη, εκτός από την Σαουδική Αραβία που κατέχει την πρώτη θέση στην παραγωγή πετρελαίου και τη Ρωσία που είναι 2η στον κόσμο, το πάγωμα της παραγωγής «μαύρου χρυσού» αποφάσισαν επίσης η Βενεζουέλα και το Κατάρ.

«Η χαμηλή τιμή πετρελαίου δεν έχει επίδραση στην οικονομία της Σαουδικής Αραβίας» δήλωσε μετά τη συνάντηση ο Ali al-Naimi, προσθέτοντας ταυτόχρονα ότι η ζήτηση για το πετρέλαιο αυξάνεται.