22 Φεβρουαρίου 2016

Σκληρό βίντεο: Δυο ΖΩΑ ζώνουν μια γάτα με πυροτεχνήματα και την ανατινάζουν

Σοκ προκαλεί ένα βίντεο που έχει κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο, στο οποίο δυο Ρώσοι ανατινάζουν μια γάτα με πυροτεχνήματα. Οι  άντρες βρίσκονται υπό κράτηση, αλλά ενδέχεται να αποφύγουν τη φυλάκιση.

Πιο αναλυτικά, το βίντεο δημοσιεύτηκε στο YouTube πριν λίγες μέρες και προβάλλει δύο άντρες να κρατούν μια γάτα, ενώ της δένουν τις πατούσες με πυροτεχνήματα, τα οποία στη συνέχεια ανάβουν. Το άτυχο ζώο δεν επιβίωσε. Το περιστατικό συνέβη σε ένα χωριό κοντά στη ρωσική πόλη Ryazan.

To επίμαχο βίντεο ξεσήκωσε θύελλα οργισμένων αντιδράσεων από φιλόζωους και όχι μόνο, οι οποίοι ξεκίνησαν μια εκστρατεία προκειμένου να τιμωρηθούν οι δράστες, αλλά και να γίνουν πιο αυστηροί οι νόμοι σχετικά με την κακοποίηση των ζώων. Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ένας από τους συμμετέχοντες στην εκστρατεία: «Τιμωρείστε αυτά τα τέρατα. Σήμερα το κάνουν σε ζώα, αύριο θα το κάνουν σε ανθρώπους».

Την περασμένη Κυριακή, τρεις άντρες ηλικίας 29, 28 και 38 ετών συνελήφθησαν από τις ρωσικές αρχές, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS. Η αστυνομία υποστηρίζει πως οι δυο από αυτούς βιαιοπράγησαν εναντίον του άτυχου ζώου και ο τρίτος το μαγνητοσκόπησε. Ακόμα, εικάζεται πως το περιστατικό συνέβη το 2005.

Αναλυτικότερα, φαίνεται πως κάποιος με το όνομα Konstantin είδε το ανατριχιαστικό βίντεο στη μνήμη ενός υπολογιστή, τον οποίο είχε πετάξει ο ιδιοκτήτης του. O Konstantin σχολίασε στο «LifeNews» πως: «Βρήκαμε αυτόν τον υπολογιστή και αποφασίσαμε να δημοσιεύσουμε το βίντεο. Ελπίζω πως αυτοί που βασάνισαν το ζώο θα καταδικαστούν».

Παράλληλα, ένας από τους υπόπτους φαίνεται πως την ίδια χρονιά που γυρίστηκε το βίντεο, το 2005, καταδικάστηκε για κλοπή. Οι άλλοι δυο κατηγορήθηκαν για ένοπλη επίθεση και καταδικάστηκαν σε εννέα χρόνια φυλάκισης.

Παρά το γεγονός πως η αστυνομία κατάφερε να συλλάβει τους ενόχους, υπάρχει σοβαρή περίπτωση να γλιτώσουν την τιμωρία, καθώς το περιστατικό συνέβη πριν από πολύ καιρό.
Σημειώνουμε πως η υπέρτατη τιμωρία για κακοποίηση ζώου είναι φυλάκιση δυο ετών.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/sYgBODe0XH4" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>