05 Φεβρουαρίου 2016

ΒΙΝΤΕΟ-ΜΑΛ@ΚΑ ΓΕΛΑΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ! Βερναρδάκης: Η δυναμική του Σάντερς, στις ΗΠΑ, οφείλεται στον ΣΥΡΙΖΑ [βίντεο]

Μια υπερβατική σύνδεση με τις εγχώριες πολιτικές εξελίξεις και την μάχη για το χρίσμα των Δημοκρατικών μεταξύ της Χίλαρι Κλίντον και του Μπέρνι Σάντερς, έκανε ο αναπληρωτής υπουργός Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Χριστόφορος Βερναρδάκης.

Ο κ. Βερναρδάκης – επικοινωνιολόγος στο επάγγελμα – σχολίασε με έμφαση πως «η δυναμική του Σάντερς σήμερα, σε ένα μικρό βαθμό οφείλεται και στο brand name του ΣΥΡΙΖΑ ακόμη και στην Αμερική, εκεί κινητοποιήθηκαν κάποιοι άνθρωποι, σου λέει αυτό το πράγμα και το υπόδειγμα δεν μπορεί να πάει άλλο».

Είπε μάλιστα πως η επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ οδήγησε σε σημαντικές, αν και αργές μεταβολές, τόσο στην Ευρώπη, όσο και σε άλλα μέρη του κόσμου, όπως στην Αμερική .

Σε συνέντευξη του στο «thepressproject.gr» ο Χριστόφορος Βερναρδάκης υποστήριξε ακόμη πως το μοντέλο του ΣΥΡΙΖΑ επηρέασε όχι μόνο τις ΗΠΑ αλλά «σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό» και τις πολιτικές εξελίξεις στο Ηνωμένο Βασίλειο, φέρνοντας ως παράδειγμα την εκλογή του Τζέρεμι Κόρμπιν στην ηγεσία των Εργατικών, αλλά και τις αλλαγές σε Ισπανία, Πορτογαλία και Ιταλία.

Ωστόσο, τόνισε ότι η ιδέα που επικράτησε στον ΣΥΡΙΖΑ μέχρι τον περασμένο Ιούνιο, για μία άμεση αλλαγή στην Ευρώπη λόγω του παραδείγματος της Ελλάδας, ήταν αποτυχημένη. Αποτέλεσμα αυτής της αντίληψης, όπω εκτίμησε, ήταν μια «πολιτική ήττα» για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο υποψήφιος για το χρίσμα των Δημοκρατικών στις ΗΠΑ Μπέρνι Σάντερς, ανεβαίνει ταχύτατα δημοσκοπικά. Χθες Πέμπτη κονταροχτυπήθηκε σε debate με την Χίλαρι Κλίντον και η σφοδρότητα της τηλεοπτικής αντιπαράθεσης καλλιέργησε την αβεβαιότητα αναφορικά με το ποιος έχει το προβάδισμα στη διεκδίκηση του προεδρικού χρίσματος των Δημοκρατικών για τις εκλογές της 8ης Νοεμβρίου, δίνοντας την αίσθηση ότι το ποσοστό της Κλίντον συρρικνώθηκε μερικώς, έναντι του Σάντερς, που διαμορφώνει πολιτικά χαρακτηριστικά άγνωστου αουτσάιντερ.

Δείτε την ανάλυση Βερναρδάκη στο 1:06:47 του βίντεο που ακολουθεί: