Τα τμήματα ανασύρθηκαν από τη θάλασσα στα νότια της κορεατικής χερσονήσου την ίδια ημέρα της εκτόξευσης, δηλαδή την περασμένη Κυριακή, σύμφωνα με το δίκτυο NBC.
Αξιωματούχος της Νοτίου Κορέας δήλωσε πως περίπου 270 τμήματα εντοπίστηκαν στη θαλάσσια περιοχή της νήσου Ζεζού, τα οποία ερευνώνται.
Μάλιστα, εκτιμάται από τον αριθμό των συντριμμιών εξετάζουν οι ειδικοί αν μπορεί να επιβεβαιωθεί ότι ο λεγόμενος δορυφόρος παρατήρησης είναι πύραυλος μεγάλου βεληνεκούς.
Την ίδια στιγμή, εξαιτίας των πολλών τμημάτων εικάζεται πως ο πύραυλος διέθετε και σύστημα αυτοκαταστροφής.
Από την άλλη, η Πιονγιάνγκ επιμένει πως έθεσε με επιτυχία σε τροχιά τον τέταρτο δορυφόρο της, τον Kwangmyongsong.
Παρά την αναστάτωση που προκλήθηκε στη διεθνή κοινότητα από τις κινήσεις του καθεστώτος του Κιμ Γιονγκ Ουν, η χώρα μέσω της πρεσβείας της στη Μόσχα, προειδοποίησε ότι θα συνεχίσει να εκτοξεύει πυραύλους.
«Η κρατική υπηρεσία εξερεύνησης του διαστήματος, ακολουθώντας την πολιτική του Κόμματος των Εργατών της Κορέας να δίνεται προτεραιότητα στην επιστήμη και την τεχνολογία, θα συνεχίσει να εκτοξεύει και άλλους τεχνητούς δορυφόρους», ανέφερε σχετική ανακοίνωση.
Οι ΗΠΑ απάντησαν στις προειδοποιήσεις με απειλές για οικονομικές κυρώσεις «που θα απομονώσουν περαιτέρω τη Βόρεια Κορέα».