04 Φεβρουαρίου 2016

ΡΕ ΓΙΔΙΑ, ΓΙΑ ΠΟΣΟ ΜΑΛ@ΚΕΣ ΣΑΣ ΕΧΕΙ; Χρυσοβελώνη για τις «βόλτες» Καμμένου πάνω από την Κω: Ηταν προγραμματισμένες

Κανένας δεν «κυνήγησε» τον υπουργό Εθνικής Αμυνας και δεν υπήρξε καταδιώξη, δήλωσε η εκπρόσωπος των ΑΝ.ΕΛ Μαρίνα Χρυσοβελώνη, σχολιάζοντας την επεισοδιακή χθεσινή επιθεώρηση του Πάνου Καμμένου σε Κω και Μυτιλήνη για τα hot spots.

Σύμφωνα με την κ. Χρυσοβελώνη, το πρόγραμμα που είχε εκπονηθεί ήδη από την προηγούμενη ημέρα, προέβλεπε να γίνει προσγείωση του ελικοπτέρου στο χώρο του κέντρου υποδοχής προσφύγων στην Κω και όχι στο αεροδρόμιο.

«Δεν υπήρξε κανένας προγραμματισμός να προσγειωθεί το ελικόπτερο στο αεροδρόμιο, όπως ακούστηκε. Ο προγραμματισμός ήταν να προσγειωθεί στο χώρο όπου πρόκειται να γίνει το hotspot.  Και στο χώρο αυτό δεν υπήρξε κόσμος και κανείς δεν εξύβρισε τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας» είπε.


«Όσο γι’ αυτά που έλεγαν ορισμένοι ότι το ελικόπτερο έκανε βόλτες πάνω από την Κω, πρέπει να σας πω ότι στο ελικόπτερο επέβαιναν εκπρόσωποι τη Ε.Ε. και της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ και οι ίδιοι ζήτησαν να δουν την ευρύτερη περιοχή, υπογράμμισε η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ.

Και στη Μυτιλήνη επίσης το ελικόπτερο δεν προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο, αλλά στο χώρο όπου θα γίνει το hotspot, όπως εξάλλου προβλεπόταν στο πρόγραμμα.

Σε κάθε περίπτωση κατανοούμε τις ανησυχίες που μπορεί να έχουν οι πολίτες, αλλά η αυτή η διαδικασία πρέπει να ολοκληρωθεί έως τις 15 Φεβρουαρίου και γι’ αυτό πασχίζει ο κ. Καμμένος», κατέληξε.