22 Φεβρουαρίου 2016

Στη Συγγρού με Μητσοτάκη οι αγρότες που δεν έγιναν δεκτοί στο Μαξίμου - «Ευτυχώς εδώ μας δέχθηκαν»

Στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στη Συγγρού, πήγε αντιπροσωπεία αγροτών, που δεν μπήκε στην συνάντηση στο Μαξίμου εκπροσώπων μπλόκων με τον Αλέξη Τσίπρα.

Πρόκειται για μέλη της πανελλήνιας συντονιστικής αγροτών, από μπλόκα που εκτείνονται από τον Εβρο ως την Θήβα. Οι αγρότες, προσερχόμενοι μίλησαν για «καθαρή χειραγώγηση της ελεύθερης έκφρασης των αγροτών» και για «χούντα της αριστεράς» αναφερόμενοι στους περιορισμούς που έθεσε το μέγαρο Μαξίμου στον αριθμό των εκπροσώπων του αγροτικού κόσμου που δέχθηκε να μπουν στη συνάντηση με τον Αλ. Τσίπρα.

Οι αγρότες εκθέτουν τα προβλήματά τους στον γραμματέα της ΚΟ Κώστα Τσιάρα και στον αναπληρωτή Γραμματέα Πολιτικής Επιτροπής Λευτέρη Αυγενάκη ενώ λίγο αγρότερα τους συνάντησε και ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεσμεύτηκε στους αγρότες, να απαντήσει εγγράφως στα αιτήματά τους μέχρι την Παρασκευή.

Μετά τη συνάντηση, ο Γιάννης Παναγής Γενικός Γραμματέας της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών - Κτηνοτρόφων – Αλιέων, που είχε αποκλειστεί από την συνάντηση με τον Πρωθυπουργό κατήγγειλε «κατάφωρη άπνοια δημοκρατίας» από το Μαξίμου και πρόσθεσε: «Ευτυχώς εδώ, γίναμε δεκτοί και οι 27 που ήρθαμε». Προειδοποίησε δε ότι «αν δεν γίνουν τα αιτήματά μας δεκτά δεν θα αποχωρήσουμε από τα μπλόκα». Υποστήριξε δε ότι «δεν υπάρχει θέμα διάσπασης» των αγροτών. Ωστόσο ο κ. Χασάπογλου από το μπλόκο της Αλιστράτης δήλωσε ότι «ψάχνουμε εναγωνίως τους συναδέλφους μας που πήγαν Μαξίμου αλλά δεν τους βρίσκουμε».