17 Φεβρουαρίου 2016

Βίντεο: Η Χίλαρι γαβγίζει σαν τον σκύλο για να πικάρει τους Ρεπουμπλικανούς!


Είναι σαφές σε όλους πως η προεκλογική εκστρατεία στις ΗΠΑ, ακόμα και για τις εσωκομματικές διαδικασίες, είναι πολύ διαφορετική από οπουδήποτε αλλού στον δυτικό κόσμο, με τους υποψηφίους περισσότερο «απελευθερωμένους», θα μπορούσε να ισχυριστεί κάποιος.

Αυτό απέδειξε και η Χίλαρι Κλίντον, που κατά τη διάρκεια προεκλογικής της ομιλίας, κρατώντας το μικρόφωνο και βολτάροντας στην σκηνή - μοιάζοντας δηλαδή περισσότερο με αυτό που εμείς έχουμε συνηθίσει ως παρουσιάστρια τηλεοπτικού σόου - η υποψήφια για το χρίσμα των Δημοκρατικών για την προεδρία δεν δίστασε να... γαβγίσει! Όχι, δεν πρόκειται για μεταφορική χρήση του ρήματος, αλλά για την κυριολεκτική του έννοια, αφού η πρώην πρώτη κυρία των ΗΠΑ, πρώην υπουργός Εξωτερικών και πιθανώς η μελλοντική πρόεδρος της χώρας και πλανητάρχης, από μικροφώνου, μιμήθηκε την φωνή του σκύλου, προκειμένου να καυτηριάσει τις τακτικές των αντιπάλων της Ρεπουμπλικανών.

Στην πραγματικότητα, όπως σημειώνουν τα αμερικανικά ΜΜΕ, η Χίλαρι θέλησε να θυμίσει μια παλιά διαφήμιση του Αρκάνσας, σύμφωνα με την οποία ένας σκύλος ήταν εκπαιδευμένος να γαβγίζει κάθε φορά που άκουγε έναν πολιτικό να λέει ψέμματα. Αναφερόμενη λοιπόν στα όσα υποστηρίζουν οι Ρεπουμπλικανοί για τις πολιτικές του Δημοκρατικού Ομπάμα και θέλοντας να τονίσει πως ψεύδονται, η Χίλαρι Κλίντον... γάβγισε!