26 Φεβρουαρίου 2016

Δραματική η κατάσταση στα σύνορα – Πρόσφυγες ψάχνουν να φύγουν με κάθε τρόπο (ΒΙΝΤΕΟ)

Στα όρια της έχει φτάσει η κατάσταση στην Ελλάδα μετά το κλείσιμο των συνόρων με τα Σκόπια, καθώς χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες έχουν εγκλωβιστεί στη μεθόριο.
Οι εικόνες από τον Πειραιά αλλά και την Εθνική Οδό Αθηνών-Θεσσαλονίκης δείχνουν την δραματική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα. Μάλιστα, υπολογίζεται πως αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα υπάρχουν 20.000 άνθρωποι, που δεν μπορούν να φύγουν, ενώ τα Σκόπια ανακοίνωσαν προς το παρόν, ότι μόλις 100 άτομα θα περάσουν τα σύνορα τις επόμενες ώρες.Ως αποτέλεσμα πολλοί πρόσφυγες περπατούν στις εθνικές οδούς χιλιόμετρα μέχρι να φτάσουν στα σύνορα.




Στον Πειραιά έχουν εγκλωβιστεί οικογένειες με μικρά παιδιά αλλά και άτομα κάθε ηλικίας, οι περισσότεροι εκ των οποίων Σύροι και Πακιστανοί, καθώς οι δομές που έχουν δημιουργηθεί για τους μετανάστες στην Αττική έχουν κατακλυστεί από μετανάστες, ενώ η προώθηση τους προς τα σύνορα κρίνεται απαγορευτική καθώς θα δημιουργηθεί επιπλέον συνωστισμός στην Ειδομένη.

Στο Σχιστό αυτή τη στιγμή βρίσκονται 1.400 άτομα, στον Ελαιώνα 900 και στο ελληνικό 1.500, ενώ άλλα 1.000 άτομα εκτιμάται ότι βρίσκονται στο λιμάνι του Πειραιά.