07 Φεβρουαρίου 2016

Βίντεο: Δείτε πώς ο... Τσάκι Τσαν τρομοκράτησε το Λονδίνο

Εκατοντάδες τουρίστες άρχισαν να τρέχουν πανικόβλητοι όταν ένα λεωφορείο εξερράγη σε κεντρικό σημείο του Λονδίνου μέχρι να αποδειχθεί ότι δεν ήταν τίποτε άλλο από το γύρισμα μιας σκηνής της νέας ταινίας του Τσάκι ΤσάνΜπορεί να υπήρχαν οι ανάλογες άδειες, αλλά και οι εκατοντάδες φαν του Τσάκι Τσαν που είχαν συγκεντρωθεί στα πέριξ της γέφυρας Λάμπεθ στο Λονδίνο, όμως η έκρηξη ενός κόκκινου λονδρέζικου λεωφορείου προκάλεσε τρόμο και πανικό σε αρκετούς που δεν είχαν πληροφορηθεί την αιτία του γεγονότος.

Ιδίως σε μία πόλη που όχι μόνο έχει περάσει μια αντίστοιχη δύσκολη στιγμή στο παρελθόν (στις 7 Ιουλίου του 2005) αλλά βρίσκεται και σε κόκκινο συναγερμό καθώς έχει δεχθεί απειλές για τρομοκρατικές ενέργειες από τους ισλαμιστές.

Όμως σε αυτή την περίπτωση, η έκρηξη δεν ήταν παρά ένα ακόμα από τα κόλπα της βιομηχανίας του κινηματογράφου, καθώς αποτελούσε μέρος από τα γυρίσματα της νέας ταινίας του Τσάκι Τσάν με τον τίτλο «The Foreigner».

Στο φιλμ που εκτός των άλλων συμμετέχει ο πρώην Τζέιμς Μποντ Πιρς Μπρόσναν και έχει για σκηνοθέτη τον Μάρτιν Κάμπελ που είχε γυρίσει και αυτός αρκετές ταινίες του 007, υπάρχει και αυτή η σκηνή στην οποία ένα από τα κλασικά λεωφορεία του Λονδίνου εκρήγνυται πάνω σε ένα από τα πιο κεντρικά σημεία της πόλης.

Οι αρχές της πόλης είχαν κλείσει από νωρίς την γνωστή γέφυρα του Λονδίνου, ενώ η έκρηξη ήταν ιδιαίτερα εντυπωσιακή, αφού όχι μόνο κατάφερε να σπάσει την οροφή του λεωφορείου σκορπίζοντας συντρίμμια σε μεγάλη απόσταση, αλλά στην συνέχεια εξελίχθηκε σε μία μεγάλη πυρκαγιά. Το περιστατικό κατέγραψαν δεκάδες άτομα που είχαν ήδη ειδοποιηθεί ή το είχαν μάθει μέσω των social media, και ήταν υποψιασμένοι για το τι επρόκειτο να συμβεί.

Αυτοί όμως που βρέθηκαν κοντά στην περιοχή και δεν γνώριζαν τίποτα, κυριολεκτικά πανικοβλήθηκαν. Υπήρξαν δε εκατοντάδες μηνύματα στα social media με γονείς να καλούν τις αρχές να είναι πιο προσεκτικές στο μέλλον με τέτοιες «εκπλήξεις» καθώς η αιφνιδιαστική έκρηξη τρόμαξε όλους όσοι βρίσκονταν στα γύρω πάρκα και απολάμβαναν το κυριακάτικο πρωινό, ιδίως τα παιδιά.

Πάντως οι αρχές της πόλης αλλά και η εταιρία παραγωγής επισημαίνουν ότι είχαν κάνει γνωστή την απόφασή τους για το γύρισμα, ενώ υποστηρίζουν ότι όλα έγιναν από ειδικούς σ' αυτές τις εκρήξεις χωρίς να υπάρξει κανένας κίνδυνος ούτε για τους ανθρώπους ούτε και για την ίδια την γέφυρα. Η οποία δόθηκε αρκετές ώρες αργότερα στην κυκλοφορία, αφού πρώτα καθαρίστηκε από τα υπολείμματα της έκρηξης.