25 Φεβρουαρίου 2016

ΓΙΑΤΙ; ΔΕΝ ΧΩΡΑΝΕ ΑΛΛΑ ΣΤΟΝ Κ@ΛΟ ΣΟΥ! Μαζιώτης προς εισαγγελέα: Βάλτε άλλα τρία όσα τα γεννητικά μου όργανα

Την ώρα που έρχονται στο φως νέα στοιχεία τόσο για τη δράση της συντρόφου του Πόλας Ρούπα όσο και για το σχέδιο απόδρασης με ελικόπτερο από τις φυλακές Κορυδαλλού, ο τρομοκράτης Νίκος Μαζιώτης προκαλεί ξανά. Την Τετάρτη (24.02.2016) δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο για την αγόρευση του εισαγγελέα και με δήλωσή του καλεί να προσθέσουν στην ποινή του άλλα τρία χρόνια "όσα και τα γεννητικά μου όργανα".

«Όπως έχω δηλώσει στην προηγούμενη συνεδρίαση αποχωρώ από την διαδικασία. Εφόσον σήμερα είναι η αγόρευση της εισαγγελέως συνιστώ στα χρόνια επί της ποινής που θα προτείνει να προσθέσει άλλα 3 όσα είναι και τα γενετικά μου όργανα» ήταν η δήλωση του καταδικασμένου για τη συμμετοχή στη δράση της τρομοκρατικής οργάνωσης Νίκου Μαζιώτη.

Όλα αυτά ενώ έρχονται στο φως πληροφορίες πως η σύντροφός του Πόλα Ρούπα, που πριν από μερικές μέρες νοίκιασε ελικόπτερο με σκοπό να τον... "απελευθερώσει" από τις φυλακές Κορυδαλλού, είχε κρησφύγετα στην Πελοπόννησο και η Αντιτρομοκρατική βρέθηκε το προηγούμενο διάστημα μια ανάσα από τον εντοπισμό της.

Η Αντιτρομοκρατική πιστεύει πως η σύντροφος του Νίκου Μαζιώτη προστατεύεται από ομάδα πέντε ατόμων, μεταξύ των οποίων κι ένας πρώην συνεργάτης του διαβόητου κακοποιού Βασίλη Παλαιοκώστα.

Τα κομμένα κάγκελα

Καλά οργανωμένο και μέσα από τις φυλακές φαίνεται πως ήταν το σχέδιο απόδρασης του Νίκου Μαζιώτη που είχε εκπονήσει η Πόλα Ρούπα. Σε έρευνα που έγινε από σωφρονιστικούς υπαλλήλους σε πτέρυγα που είναι ο Νίκος Μαζιώτης βρέθηκαν κομμένα και επιμελώς καλυμμένα δύο κάθετα σίδερα κάγκελου.

Στο σημείο που βρέθηκαν τα κομμένα κάγκελα είναι ένα κουζινάκι στο οποίο έχει πρόσβαση ο Νίκος Μαζιώτης, αλλά και άλλοι έγκλειστοι τρομοκράτες, όπως εκείνοι της 17 Νοέμβρη. Αυτός ο χώρος έχει ένα παράθυρο το οποίο οδηγεί σε έναν προαύλιο χώρο των φυλακών, στον οποίο δεν υπάρχει πλέγμα για να εμποδίσει ένα ελικόπτερο να πλησιάσει.

Ωστόσο, αυτός ο χώρος φρουρείται από ένοπλους σωφρονιστικούς υπαλλήλους και είναι άξιο απορίας πως σκόπευε ο Μαζιώτης ή άλλοι τρομοκράτες να τους "εξουδετερώσουν" για να φτάσουν ως εκεί. Πιθανολογείται, όπως γράφει σήμερα το vima.gr ότι ίσως σκοπός της Πόλας Ρούπα ήταν να προσγειώσει το ελικόπτερο σε ταράτσα των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού ώστε από εκεί να επιβιβαστούν ο Μαζιώτης και τα άλλα πρόσωπα που θα αποδρούσαν μαζί του.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης, τα κομμένα κάγκελα βρέθηκαν στη ΣΤ πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού, η οποία βρίσκεται σε άλλο κτίριο και δεν μπορούσε να "συνδεθεί" με τους υποψήφιους δραπέτες. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, σε νεότερη άτυπη εξήγηση από πηγές του υπουργείου, θεωρήθηκε χώρος κράτησης των αντιεξουστιαστών ως "τμήμα" της ΣΤ πτέρυγας.

Εκείνο που επίσης προκαλεί ερωτήματα το γεγονός πως τις ημέρες που σχεδιαζόταν η απόδραση Μαζιώτη, διευθυντικό στέλεχος των φυλακών είχε πάρει πολυήμερη άδεια, κάτι που δεν αποκλείεται να ήξεραν και να συνεκτίμησαν οι τρομοκράτες.