27 Φεβρουαρίου 2016

Σε ποιον πρόσφερε την… πρωθυπουργία ο Τσίπρας;

Λίγο η κούραση, λίγο τα ξενύχτια, λίγο το άγχος, το στρες πόσα να αντέξει ένας άνθρωπος;

Κατά την συνάντηση του με τους αγρότες των 69 μπλόκων ο Αλέξης Τσίπρας έδειχνε ότι τον βασάνιζαν αρκετά προβλήματα, ήταν βλέπετε, το Προσφυγικό, ήταν η εξέλιξη των σχέσεων με την Αυστρία και πολλά άλλα.

Κάποια στιγμή μάλιστα ακούγοντας τα παράπονα των αγροτών και κυρίως του Βαγγέλη Μπούτα να του λέει ότι το Ασφαλιστικό δεν ψηφίζεται έτσι όπως το έχει κάνει ο Γιώργος Κατρούγκαλος ο άνθρωπος μπάφιασε.

Μάλλον ο κ. Τσίπρας την ώρα εκείνη θα πρέπει να σκέφτηκε ότι το να κυβερνάς μια χώρα δεν είναι εύκολη υπόθεση, καθώς δεν μπορείς να την κυβερνήσεις με υποσχέσεις, ατάκες ή με δεσμεύσεις.

Έτσι κάποια στιγμή πλήρους αδιεξόδου στη συζήτηση πρόσφερε την… πρωθυπουργία στον κ. Μπούτα λέγοντας του χαρακτηριστικά: «Αλλάζουμε θέσεις και ρόλους; Θέλεις να γίνεις πρωθυπουργός;».

Ωστόσο, σύμφωνα με τον ΒΗΜΑτοδότη ο κ. Μπούτας δεν μάσησε και του απάντησε κοφτά: «Όχι, δεν θέλω καλά είμαι έτσι».

Ο κ. Τσίπρας το σκέφτηκε καλά προτού κάνει αυτή την πρόταση; Να εγκαταλείψει την πρωθυπουργία, να γίνει αγροτοσυνδικαλιστής και να πάει στα μπλόκα διαμαρτυρόμενος κατά των κυβερνητικών μέτρων που ο ίδιος θέσπισε;

Και ποια νομίζετε ότι ήταν η απάντηση των αγροτών στον κ. Τσίπρα;

Προχώρησαν την επομένη κιόλας μέρα σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους, με τους αγρότες της Ανατολικής και της Κεντρικής Μακεδονίας να συγκεντρώνονται έξω από το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης για να διαμαρτυρηθούν για τα μέτρα στο Ασφαλιστικό και στο Φορολογικό. Κάποια στιγμή μάλιστα τα τρακτέρ τους προσπάθησαν να ρίξουν την καγκελόπορτα του υπουργείου.