12 Φεβρουαρίου 2016

ΒΙΝΤΕΟ-Εκτεταμένα επεισόδια τώρα έξω από το Υπ. Αγρ. Ανάπτυξης-Επετράπη σε τρακτέρ του μπλόκου της Νίκαιας και από τον Ισθμό να πάνε στην Αθήνα

Σοβαρά επεισόδια τώρα στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Ντου αγροτών και χημικά από την αστυνομία. Πετροπόλεμος στους γύρω δρόμους.Οι αγρότες σπάνε τζάμια με πέτρες, έχουν ρίξει με πέτρες όλα τα παράθυρα του υπουργείου. Εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων.
Χρησιμοποιώντας τα σώματά τους και πετώντας πέτρες εναντίον των ΜΑΤ, αγρότες επιχειρούν να εισέλθουν στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, ενώ οι αστυνομικοί προχωρούν σε εκτεταμένη χρήση χημικών.

Αποπνικτική η ατμόσφαιρα γύρω από το υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης. Γυαλιά καρφιά το κτίριο. Σπασμένα όλα τα τζάμια, μέσα υπάρχουν εργαζόμενοι. Περίπου 1.000 Κρητικοί αγρότες στη Μάρνη συγκρούονται με την αστυνομία.

Με ακάλυπτα τα χαρακτηριστικά τους οι αγρότες εκτοξεύουν αντικείμενα, καπνογόνα και πέτρες προς την αστυνομία.

Σε δύο προσαγωγές προχώρησε η αστυνομία, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που σημειώνονται έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, με αγρότες να πετούν πέτρες, καδρόνια και διάφορα άλλα αντικείμενα προς τις διμοιρίες των ΜΑΤ, που «απαντούν» με χρήση δακρυγόνων.





17 τρακτέρ του μπλόκου της Νίκαιας θα "παρελάσουν" το απόγευμα στο κέντρο της Αθήνας

Επετράπη πριν από λίγη ώρα, ύστερα από διαπραγματεύσεις, η είσοδος μικρού αριθμού τρακτέρ στο κέντρο της Αθήνας. Ειδικότερα, από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη προτάθηκε στα μπλόκα, που επέμεναν να κατεβάσουν τρακτέρ στο Σύνταγμα, να στείλουν έναν συμβολικό αριθμό με συγκεκριμένους όρους αλλά οι εκπρόσωπων των περισσότερων μπλόκων δεν συμφώνησαν, εκτός από το μπλόκο της Νίκαιας, όπως αναφέρθηκε από στελέχη του υπουργείου.
Κατόπιν αυτού, υπήρξε συμφωνία μεταξύ υπουργείου και αγροτών να έρθουν στην Αθήνα 17 τρακτέρ του μπλόκου της Νίκαιας, καθώς και τρία-τέσσερα αγροτικά αυτοκίνητα, συνοδευόμενα από περιπολικά. Τα τρακτέρ θα παρελάσουν στο κέντρο της Αθήνας μεταξύ 4-6 το απόγευμα, πάντα με τη συνοδεία αστυνομικών δυνάμεων και απολύτως ελεγχόμενα και στη συνέχεια θα αποχωρήσουν.

Θα αργήσουν τα τρακτέρ της δυτικής Ελλάδας να φτάσουν στον Ισθμό. Σύσκεψη αγροτών για το πώς θα κινηθούν. Τριάντα τρακτέρ θα περάσουν ως τα Μέγαρα

Σε εξέλιξη βρίσκεται διαπραγμάτευση των αγροτών με τον στρατηγό της αστυνομία ο οποίος βρίσκεται στον Ισθμό και αμέσως μετά οι αγρότες θα αποφασίσουν πώς θα κινηθεί το κομβόι της αυτοκινητοπορείας για την Αθήνα.
Ο Ηλίας Μπαντουβάς από τα ανεξάρτητα μπλόκα της Μεσσηνίας δήλωσε, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, από τον Ισθμό, ότι στις διαπραγματεύσεις με την αστυνομία εξασφάλισαν τη δυνατότητα να περάσουν ως τα Μέγαρα -που έχει αρμοδιότητα ο στρατηγός της αστυνομίας- συμβολικά τριάντα τρακτέρ και μετά να διαπραγματευτούν και πάλι με την ηγεσία της αστυνομίας των Μεγάρων. Οι αγρότες όμως θέλουν να περάσουν όλα τα τρακτέρ για τα Μέγαρα και γίνονται συζητήσεις.
Ο κ. Μπαντουβάς είπε ότι στον Ισθμό υπάρχει ανησυχία γιατί έχουν ενημερωθεί ότι γίνονται επεισόδια στην Αθήνα και θέλουν να ξεκινήσουν για την πρωτεύουσα όσο γίνεται γρηγορότερα.
Επίσης, ανέφερε ότι θα συζητήσει σε λίγο η συντονιστική επιτροπή των μπλόκων και θα αποφασίσει πως θα ξεκινήσει η αυτοκινητοπορεία για Αθήνα, ενώ ο κ. Μπαντουβάς ενημέρωσε ότι λόγω των καθυστερήσεων εξαιτίας των αστυνομικών μπλόκων, τα τρακτέρ από Πύργο και Αιτωλοακαρνανία αναμένονται στις 12 το μεσημέρι στον Ισθμό.
Σημειώνεται, τέλος, ότι η συγκέντρωση των αγροτών στο Ισθμό με τα λεωφορεία είναι μεγάλη.

Χιλιάδες στο μπλόκο της αστυνομίας στον Ισθμό. Ελέγχονται εξονυχιστικά πριν συνεχίσουν για Αθήνα. Απαγορεύονται τα τρακτέρ στο κέντρο της πόλης. Ωστόσο τρακτέρ έρχονται από τη Λαμία.