25 Φεβρουαρίου 2016

ΤΩΡΑ ΠΑΡΑΚΑΛΑΝΕ ΤΑ ΓΑΤΑΚΙΑ! Ζήτησαν από τη νέα διοίκηση της Εγνατίας να μην πληρωθούν τα πρόστιμα των διοδίων

Μπορεί η νέα διοίκηση της Εγνατίας ΑΕ να ανέλαβε επιτέλους καθήκοντα, όμως είχε και μια επίσκεψη αντιπροσωπίας του Κινήματος Ενάντια στα Διόδια έξω από τα γραφεία της εταιρείας στη Θέρμη, με αφορμή τα πρόστιμα που καλούνται να πληρώσουν πολίτες για τη μη πληρωμή διοδίων.

Σε συνάντηση της αντιπροσωπείας με τον νέο πρόεδρο της Εγνατίας ΑΕ Απόστολο Αντωνούδη ζητήθηκε:

  • Να εισηγηθεί η νέα διοίκηση της Εγνατίας Οδού, την λήψη νομοθετικής πρωτοβουλίας με αναδρομική ισχύ για την κατάργηση των νόμων που επιβάλλουν τα εξοντωτικά πρόστιμα και εν γένει ποινικοποιούν το κίνημα.
  • Να παγώσει άμεσα τις εντολές πληρωμής που στέλνει η Εγνατία Οδός προς τους συμπολίτες μας που συμμετείχαν στο Κίνημα.
  • Και να αιτηθεί την ακύρωση των εντολών πληρωμής που έχει ήδη στείλει προς τους συμπολίτες μας και τις ΔΟΥ.

Τα μέλη του Κινήματος ζήτησαν επίσης την κατάργηση των διοδίων, κομμάτι στο οποίο ο κ. Αντωνούδης διαφώνησε, όπως και με την κατάργηση του προστίμου. Ωστόσο συμφώνησε στο γεγονός ότι τα πρόστιμα είναι εξοντωτικά και δεσμεύθηκε να εισηγηθεί την αισθητή μείωση του.

Όπως αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωση τα μέλη του Κινήματος, αναμένεται να επιδιώξουν συναντήσεις με κυβερνητικά στελέχη της Θεσσαλονίκης, όπως οι Τ. Κουράκης, Τ. Μηταφίδης και Γ. Αμανατίδης, οι οποίοι πριν ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει κυβέρνηση είχαν στηρίξει το Κίνημα, «σηκώνοντας τις μπάρες στα Μάλγαρα», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.